Savanovićeva majka plakala i vikala "Ubico, Ubico"

Nastavak suđenja Daliboru Čamberu, optuženom za ubistvo navijača "Borca" Duška Savanovića i ranjavanje Alekse Babića u Trnu kod Laktaša, ponovo je proteklo na granici incidenta nakon što majka ubijenog Vesna Savanović nije mogla da suzrdži emocije pa je, kroz plač, urlala na optuženog nazivajući ga ubicom.

Republika Srpska 21.06.2021 | 17:49
Savanovićeva majka plakala i vikala "Ubico, Ubico"

Nastavak suđenja Daliboru Čamberu, optuženom za ubistvo navijača "Borca" Duška Savanovića i ranjavanje Alekse Babića u Trnu kod Laktaša, ponovo je proteklo na granici incidenta nakon što majka ubijenog Vesna Savanović nije mogla da suzrdži emocije pa je, kroz plač, urlala na optuženog nazivajući ga ubicom.

Sve se odigralo u hodniku suda, za vrijeme kratke pauze, ali je bilo kakav incident spriječila sudska policija.

- Ubico, ubico - vikala je Savanović optuženom.

Zatim se okrenula prema njegovom advokatu Milošu Paleksiću i kroz plač nastavila: 

Roditelje smirila sudska policija

- Sram te bilo! Kako možeš braniti ubicu?! Isti si kao i on. Šta se petljaš u medicinski posao - vikala je majka, aludirajući na dokaze koje je odbrana predlagala.

Za to vrijeme je i njen suprug Miodrag Savanović dobacivao da je Čamber kriminalac koji je sa sobom stalno nosio oružje, što pokazuje da su njegove namjere nečasne. Ožalošćene roditelje smirila je sudska policija, sprečavajući bilo kakav incident.

Po povratku u sudnicu Paleksić je izvinuo roditeljima i zamolio ih da shvate on samo radi svoj posao.

Slične scene su viđene i na jednom od prvih ročišta pa je predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović zamolio sve prisutne da se dostojanstveno ponašaju u sudu. Apelovao je da se takve scene više ne ponavljaju da ne bi došao u situaciju da koristi "nepopularne mjere".

Pred sudom je saslušan vještak balističar Saša Jojić koji je utvrdio da su čahure, s mjesta zločina, ispaljene iz pištolja "CZ 99" koji je oduzet od optuženog Čambera.

- Pištolj je ispravan i čahure s lica mjesta odgovaraju tom oružju - rekao je Jojić.

Okružni tužilac Aleksandar Simonović sudu je predao više materijalnih dokaza, čime završeno izvođenje dokaza tužilaštva.

Zločin se dogodio 31. decembra na pumpi "NIS petrol" u Trnu. U optužnici se navodi da je na parkingu došlo do sukoba i Čamber je izvukao pištolj i pucao u zadnji lijevi točak Mercedesa u koji su sjeli Savanović i Babić. Oni su pokušali da se udalje, ali ih je optuženi zaustavio. Babić je izašao iz vozila i Čamber mu je pucao u stopalo i krenuo za njim, ali ga je Savanović udario šakom i oborio. Iz ležećeg položaja Čamber je ispalio treći hitac u leđa Savanoviću nanijevši mu prostrelnu ranu karlice i trbuha od koje je preminuo u bolnici.

Svjedoči i optuženi

Miloš Paleksić najavio je da će odbrana u nastavku postupka saslušati optuženog Dalibora Čambera, predložio je i neuropsihijatrijsko vještačanje optuženog, kao i vještačenje povrede koje je Čamber zadobio kritične večeri. Odbrana će kao svjedoka pozvati i Milana Đurđevića, koji je kobne noći bio s Čamberom, a koji je nakon priznanja krivice osuđen na godinu dana zatvora zbog pomoći učiniocu nakon krivičnog djela, odnosno zato što je odvezao Čambera s mjesta zločina.

(Avaz)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Milica

21.06.2021 18:10

Koliko ih samo hoda oko nas sa napunjemim pištoljima a kadase nešto desi komšije kažu, svako jutro nas je kulturni pozdravljao.....

ODGOVORITE
Name

18

21.06.2021 19:03

Svaka cast za komentar,da nije zalosno bilo bi smjesno upravu ste 100%

Name

Lakauzer

21.06.2021 19:11

Kakvo vjestacenje psihijatrije kakvi baktraci a sta je sa slika sa Dodikom sto se ovaj razbojnik slikao i glumi neku srpsku cast a ubija srbina pa ovo nema nigdje..

Name

Mup

21.06.2021 19:29

Tako je, a kad ih mi vaspitavamo svi nam se popnete na dusu. Takmicete se sa medijima ko ce vise pljuvati policiju. Sve je to posledica toga nazalost

Name

Tako je

21.06.2021 19:53

SvI mutni tipovi se motaju oko mileta nazivajuci se srbskom čascu a po definiciji je to samo paravan za necasne poslove

Name

re milica

22.06.2021 10:54

ne znaš ti kakvo ludilo u kome vlada

Name

Kadrovska Komisija

21.06.2021 18:13

Jos nam je preostalo da se bavimo ovakvim slucajevima.

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

21.06.2021 18:16

JELI TO ONA SRPSKA ČAST S KOJIMA SE DODIK SLIKAO STVARNO SU SRPSKA ČAST PUCATI ČOVJEKU U LEĐA TEŠKO NAMA SRBIMA SA OVAKVOM ČASTI.

ODGOVORITE
Name

Igor

21.06.2021 18:51

Ubio je momka iz kompleksa, pucao mu u ledja jer ga je patosirao nakon sto je napao njega i druga . 20 godina majmunu pa neka bude Srpska čast Foče .

ODGOVORITE
Name

Re

21.06.2021 22:37

Boze daj.on je pod zastitom vlajuci drzavoni kriminalaca za njeag i takozvanu cast zakon ne vazi.

Name

ja

21.06.2021 19:53

Jadna majka i njegova mladost , Dodik ima u svemu udjela sram ga bilo

ODGOVORITE
Name

Joj j

21.06.2021 19:55

Paleksicu zvekane, sto si uzeo odbranu, nek ga brane advokati bivsi panduri. Njima sve stane pod kapu a vrhovni potvrdi zbog kcerki tih advokata pandura. Pravosuđe je odavno otislo u pm

ODGOVORITE
Name

Srbska nečast.

21.06.2021 20:36

Ubici doživotna.

ODGOVORITE
Name

Ja

21.06.2021 22:16

Oko za oko, zub za zub

ODGOVORITE
Name

Re Ja

22.06.2021 14:01

Tacno tako

Name

Pečurka

21.06.2021 22:42

Đavolji advokat je prodata duša đavolu. "Ja samo radim svoj posao"! Rečenica koja vodi direktno u pakao! Sramota

ODGOVORITE
Name

re

22.06.2021 10:56

svako ima pravo na odbranu, piše u zakonu, međutim, svaki advokat ima i pravo da odbije slučaj ako smatra da nije častan ili da se protivi moralnim načelima

Name

Klio

21.06.2021 23:43

Ovakve Organizacije Poput Srpske Časti I ostali Drzava i Bezbednosne sluzbe treba da registruju kao Teroristicke organizacije ker su opasnost za javni red i mir ugrozavanja zivota gradjana nasilnistvo .Vlast treba da prekine da Podrzava ovakve Teroristicke Organonizacije kojenukiijevaju nemir mediju normalnim gradjanima .sta radi Bezbednosna Agencija Bih Osa kada ce se poceti baviti ovakvim ljudima koji ugrožavaju javnu bezbjednost i promovišu nasilje nacionalizam i pretnju za suzivot naroda u BiH .

ODGOVORITE
Name

Plima

21.06.2021 23:46

Odkada je u Supu usao Čovjek koji je umjesan u zataskavanje brutalnog Ubidtva Davida Dragicevica SIPA sve manje rsprovodi zakon i red na teritoriji Republile Srpske . Ušli u Sipu da zastite entitetske mafijase . Kada ce se SIPA poceti da se bavi ratnim Zlocinima u Banja Luci . Gdje su moje Komsije Muslimani koji su nestajali iz svoji kuca i naselju Šeher Banja Luka .

ODGOVORITE
Name

Re Plima

22.06.2021 11:49

Eno ih u Švedskoj, Finskoj, Danskoj...