Srećan sam što naš grad ima talentovane mlade ljude

- Veoma sam srećan što naš grad ima ovako talentovane mlade ljude koji nas u najboljem svjetlu predstavljaju na međunarodnoj muzičkoj sceni, kazao je gradonačelnik Bijeljine.

Republika Srpska 21.06.2021 | 16:03
Srećan sam što naš grad ima talentovane mlade ljude

Učenica Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ Slavica Čobić upoznala je danas gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića sa uspjesima koje je postigla na muzičkim takmičenjima.

Slavica je osvojila pet prvih nagrada i dvije titule laureata, na domaćim i međunarodnim muzičkim takmičenjima. Pored klasične muzike, svira narodna kola i sevdalinke.

- Planiram da završim onsovnu i srednju muzičku školu, a nakon toga i muzičku akademiju. Najveći san mi je da obiđem cijeli svijet sa svojom harmonikom i da imam koncerte poput mog uzora Кsenije Sidorove - istakla je Slavica Čobić.

Ove godine je završila peti razred Osnovne muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“, u klasi profesora Nenada Stevanovića, kao i osmi razred Osnovne škole Vuk Кaradžić u Bijeljini.

- Bijeljina treba više da obrati pažnju na mlade i talentovane ljude, jer jedina nada za njihov ostanak u našem gradu je adekvatna podrška njihovim ciljevima i snovima. Zahvalni smo gradonačelniku jer cijeni uspjehe mladih ljudi, koji su, pored talenta, rezultat upornog rada i odricanja - naglasila je Slavicina majka Ruža Čobić.

Gradonačelnik Petrović je izrazio zahvalnost Slavici na postignutim uspjesima, ali i njenim roditeljima i profesorima na njenom izvrsnom vaspitanju i dobrom usmjerenju njenog talenta.

- Veoma sam srećan što naš grad ima ovako talentovane mlade ljude koji nas u najboljem svjetlu predstavljaju na međunarodnoj muzičkoj sceni. Pored nesumnjivog umjetničkog talenta, Slavica je veoma pametna i skromna, a to je odlika velikih ljudi. Na radost svih nas, na promociji mladih talenata, koja će se održati sutra u 18 časova u Centru za kulturu „Semberija“, Slavica će našim sugrađanima pokazati svoje umijeće u interpretaciji kompozicija na harmonici. -  istakao je gradonačelnik Petrović.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

H

21.06.2021 17:58

Blago majci koja rodi Petrovića. Biserka joj može samo zavidjeti.

ODGOVORITE