Zanimljiv pravilnik rada u prodavnici u Crnoj Gori

"Ovo ne bih radila ni za milion evra"- jedan je od kometara za pravilnik rada u jednoj prodavnici u Crnoj Gori. Za sve se pita gazda Željko, a kazne su i do 200 evra.

Region 06.06.2021 | 12:20
Zanimljiv pravilnik rada u prodavnici u Crnoj Gori

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj su pravila ponašanja na radnom mestu jedne radnje u Кotoru, u Crnoj Gori.

Naime, ono što je izazvalo pometnju i šokiralo javnost su uslovi pod kojima se radi u ovoj prodavnici jer gotovo za svaki propust imate novčanu kaznu.

Glavni i odgovorni je izvesni Željko i njega je potrebno da radnica pozove ukoliko ima bilo kakvog problema, da mu se javi kada dođe na posao, ali i da traži dozvolu za korišćenje telefona. 

Za svaki propust na radnom mestu prema proceni vlasnika, uslovljen je plaćanjem kazne u vrednosti i do 50 evra.

Ono što je mnogima zapalo za oko je pravilo "korišćenje vlastitog mobilnog je zabranjeno ukoliko ne odobri gazda Željko ili menadžer smene, kazna 50 evra!"

Ne samo to, čak je zabranjeno i jesti na radnom mestu bez prethodnog odobrenja vlasnika.

Još jedno važno pravilo jeste prijavljivanje oštećene ili polomljene robe, a kazna za kršenje ovog pravila je vrednost robe uvećana za čak 20 odsto.

"Ovde ne bih radila ni za milion evra", jedan je od komentara ispod ove objave.

(Kurir.rs)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

06.06.2021 11:10

Takva su pravila i u Austriji to je normalno.Problem je sto kod nas to kaznjavaju dok u Austriji se sve svodi na upozorenju ili se takvi propusti uvijek ne posmatraju.To je ta normalna fleksibilnost sto kod nas toga nema.Zato i ima komentara da nebi to radio ni za milion eura i potpuno se slazem.Ti sefovi su fasisti i robovlasnici.Da ima zakona i da ima normalni sindikat radnik bi bio zasticen.

ODGOVORITE
Name

STOJAN MUTIKAŠA

06.06.2021 11:29

Kad bagra postane gazda, tako je vazda!!!

ODGOVORITE
Name

Profesionalac

06.06.2021 11:38

Gori vatra ?.

ODGOVORITE
Name

Crnogorcina

06.06.2021 11:43

Iskompleksirani gad,robovlasnik...ma đubre.

ODGOVORITE
Name

Branko

06.06.2021 12:08

Uvjek ce nazalost neko morati i tu da radi ali neka oni koji su pisali ovakav pravilnik zamisle svoju djecu u ulozi radnika, stala bi im knedla u grlu...

ODGOVORITE
Name

Nehumanost na cijeni

06.06.2021 13:27

Pa, tako je i u Skupstini jednog naseg grada. Gradonacelnik rece da nece tolerisati greske, neznanje i nerad i trc-prc, dade otkaz jednom sefu i prijeti jos jednoj sluzbenici. Eto, moze i gore neko kod tog tamo Zeljka.

ODGOVORITE
Name

Simo

06.06.2021 17:59

Ti si zalutao. Al mnogo

Name

djuro

06.06.2021 13:49

nije kriv gazda zeljko! To je slika drustva, ni ti radnici nisu nista bolji glasaju za bagru i taj zeljko je proizvod toga drustva!!!

ODGOVORITE
Name

Клин се клином избија

06.06.2021 13:53

Овом газди треба, за сваку казну коју он наплати, одбити 80 процената нето прихода и дати те паре дијелом у добротворне сврхе а дио дати оном од кога је газда наплатио казну....

ODGOVORITE
Name

Mobilni off ...

06.06.2021 15:26

Vidi molim te došla na posao i nosi mob.tel ima pauza i kada završi posao neka koristi tel. Koja glupost takvih komentara ako će ona tipkati po tel. neka ide kući i tipka cijeli dan niko joj ne brani ... Posao je posao a polomljene stvari to se obično dešava iz nehata i to obično ide u otpis ... Gazda je dobrim dijelom u pravu ...

ODGOVORITE
Name

Goran

06.06.2021 15:42

Ovo je sve sistem izrabljavanja zaposlenih radnika u supermarketima. Inače, u svim ovim banana državicama sistem je isti. U mnogim trgovinskim lancima, inače, zabranjuje se upotreba mobilnog telefona zaposlenima da se ne bi , eventualno, odgovarajućim inspekcijskim službama dojavile nepravilnosti u radu, mobing prema radnicima, ili propusti u skladištenju robe ili sa isteklim rokovima prehrambenih proizvoda. Zato i SAMO ZATO, svi šefovi tj. direktori supermarketa, po izričitom nalogu vlasnika(redom sumnjivog poslovnog karaktera uopšte) STROGO ZABRANJUJU upotrebu telefona. Da ne bi nešto procurilo..... Radnici u supermarketima su inače ROBOVI 21. VIJEKA!!!

ODGOVORITE
Name

Hm mobilni ... a radi ...

06.06.2021 16:04

Dokle udovoljavati neradnicima ...

ODGOVORITE
Name

KAPITAL

07.06.2021 18:10

BRAVO ZA GAZDU ZELJKA ...BAR JE BIO JASAN OD SAMOG POCETKA ...SVE JE TRANSPARENTNO , JAVNO I ONAJ KO PRIHVATI POSAO ZNA NA CEMU JE .... OVA ILI OVAJ STO NECE NI ZA MILION EURA BI SE GRDO POKAJAO DA JE OTSAO I NJEMACKU ILI SVAJCARSKU.LJUDI SU POGRESNO SHVATILI ULOGU SINDIKATA PAUZA, ODMOR ,I PLATA SU PREDMET PREGOVORA SA SINDIKATOM A NE GLEDANJE U MOBILNI , CIGARETE I SL.JA CU SAMO CITIRATI VUKANA ...""""NA POSO ...."""""

ODGOVORITE