Optužbe Kini: Bio sam u pravu, virus je iz laboratorije!

Bivši američki predsednik Donald Tramp ponovo se oglasio povodom tvrdnji da je koronavirus nastao u Kini, odnosno, da je pobegao iz laboratorije u Vuhanu.

Svijet 05.06.2021 | 00:52
Optužbe Kini: Bio sam u pravu, virus je iz laboratorije!

"Sada će svi, pa i takozvani 'neprijatelji' početi da govore da je predsednik Tramp bio u pravu oko kineskog virusa koji je došao iz laboratorije u Vuhanu. Korespondencija između Faučija i Kine govori previše da bi se ignorisala. Kina bi trebalo da plati 10 biliona dolara Americi, i svetu, za smrti i destrukcije koju je prouzrokovala“, istakao je Tramp govoreći o više od 3.000 stranica privatnih mejlova američkog vodečeg imunologa Entonija Faučija, od januara do juna 2020. godine, koje su dobili Vašington post, CNN i Bazfid njuz.

Republikanci tvrde kako mejlovi dokazuju da je Fauči znao da laboratorija u Vuhanu vrši eksperimente s genetski modifikovanim korona virusima.

Takođe, pokazuju kako je bio upozoren na mogućnost „bežanja“ virusa iz laboratorije, dok je on sve vreme javno insistirao da je pandemija izbila prirodnim putem, prenosom sa životinje na čoveka.

Dr Li Meng Jan, koja je bila među prvim ljudima koji su govorili o teoriji virusa pobeglog iz laboratorije, kazala je nakon objavljenih Faučijevih mejlova kako je kovid-19 neograničeno biooružje i kako su kineska vlada i određene strane organizacije, kao i neki naučnici, sve zataškavali.

U intervjuu koji je za Njuzmaks dala u sredu uveče, Li Meng Jan je kazala kako je Fauči znao za kineska istraživanja i pre pandemije. Posebno se osvrnula na mejl od 1. februara 2020.

Dr Hju Ohinklos poslao je mejl Faučiju u kojem piše kako su izvođeni eksperimenti, ali kako je od tada sve pregledano i odobreno od strane nacionalnog instituta za zdravstvo (NIH).

Navode dr Li Meng Jan ozbiljno su dosad proučavali vodeći naučnici, pa su ih kritikovali govoreći da su krajnje diskutabilni.

(Kurir)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

decko

05.06.2021 00:57

Od početka pandemije znamo da je virus stvoren vještačkim putem u labosu! U to nema sumnje koji god naučnik izadje na scenu i kakve god argumente ponudi da se radi o prirodnom virusu, mene nece uvjeriti!

ODGOVORITE
Name

Re

05.06.2021 07:47

Kinezi su velika opasnost za čitav svijet

Name

Re

05.06.2021 09:50

Bjeze im virusu, rakete itd itd.. tesko su zlo na ovom svijetu.

Name

Bojan

05.06.2021 10:10

U najmanju ruku je neodogovorno tvrditi da se zasigurno zna da je poreklo virusa veštačko i iz laboratorije. Nema činjenica koje su nepobitne i na to ukazuju. Ono sto je realnost, virus se ne siri u siromašne afričke isl krajeve jer tamo nema kome prodati vakcine. To jeste simptomatično. Naravno da će, ako se nepobitno potvrdi da je veštački i namerno pušten neko plaćati ogromne štete koje je prouzrokovao. Ali i dalje, formalno nema prostora za ishitnrene izjave i tvrdnje kako je potpuno jasno odakle je virus nastao. To je u najmanju ruku neozbiljno, bez obzira na pravo na vlastiti stav i mišljenje.

Name

Milorad Z.

05.06.2021 03:09

Čak i da je to tačno i da postoji način da se to utvrdi, da li je pošteno da sve i jedan Kinez bude kažnjen zbog toga? Zapadu smeta uspjeh Kine i htio bi da nađe "legalan" način da je opljačka i porobi. Ovo je jedan od pokušaja. A šta ako se ispostavi da su virus razvili Amerikanci i donijeli ga i pustili u Vuhanu?

ODGOVORITE
Name

PLANdemija

05.06.2021 04:35

Sad ih treba pritegnuti da priznaju i sve ostalo, da je virus ipak bezopasan, da su ljudi umirali samo po bolnicama i to samo od "liječenja" i "medicinskih tretmana", da su svi brojevi napuhani, da su pcr testovi lažni, da se virus ne prenosi s čovjeka na čovjeka, da su bolnice dobijale stimulacije za svakog "zaraženog" i "umrlog " od korone...

ODGOVORITE
Name

Papa Majk

05.06.2021 07:34

Konačno pametan komentar!Svaka čast jer to što si napisao je apsolutna istina!!!!

Name

Normalno

05.06.2021 04:52

Ja ne znam zašto se toliko vjeruje Kinezima? SZO koja je bila u istraživačkoj posjeti Kini radi u dogovoru sa kineskim vlastima.Oni niti su šta istražili a nisu htjeli optužiti kineske vlasti za puštanje virusa.

ODGOVORITE
Name

Fenix

05.06.2021 04:58

Kakav miš bože dragi ,kako nasjeda cjeli svijet na Kineski blef.Pa Sljepi Miš je baš čista životinja.Niti ga ko drži u kavezu niti ga hrani svim i svačim.I ja sam od prvog dana rekao da je iz Laboratirije,i to ja mislim da je vv i namjerno pušten.

ODGOVORITE
Name

janko

05.06.2021 06:09

Kriv je ovaj kipić lijevo od ramena na čijoj je glavi luda trava.

ODGOVORITE
Name

Hm

05.06.2021 07:13

Da li smo tacno shvatili pricu? Virus "pobegao" jednom a drugi se obogatio prodavajuci neverovatno brzo napravljene vakcine,maske i drugu zastitnu opremu.

ODGOVORITE
Name

?!

05.06.2021 08:39

Kineska vlada, strane organizacije i neki naucnici zataskavali?!

ODGOVORITE
Name

Kovid 19

05.06.2021 08:49

Neograniceno biooruzje! 10 biliona dolara stete dati samo Americi?! Cije je to u stvari biooruzje i s' kojim ciljem?! Niko ne vjeruje u "teoriju" zavjere nego istinu u cinjenicama.

ODGOVORITE
Name

re

05.06.2021 10:45

Kad jednom svatis, sta je bitno u toj zemlji? Pojedinac ili drzava?Bogami pojedinci su enormno uvecali svoj kapital...!

Name

Haha

05.06.2021 21:50

Evo Srbima malo Trampa, da pare oči. Oni inače vole pogrešne ljude i budale. To puno govori o njima.

ODGOVORITE