Evo zbog čega je predsjednik opštine Palilula uhapšen

Predsednik beogradske opštine Palilula i funkcioner SNS Aleksandar Jovičić, priveden je večeras.

Srbija 03.06.2021 | 21:12
Evo zbog čega je predsjednik opštine Palilula uhapšen

Nekoliko sati nakon što je Aleksandar Vulin kazao da u borbi protiv kriminala neće biti zaštićenih, i da predsednik Aleksandar Vučić "ide do kraja".

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije – Odeljenja za borbu protiv korupcije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su nezakonitim postupanjem omogućile izvođenje nelegalnih građevinskih radova na teritoriji Opštine Palilula.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić, predsednik Gradske opštine Palilula i D. V, odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (57) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Za šta se sumnjiče?

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(B92)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ana

03.06.2021 19:46

Oduzeti pod hitno sve što ima od pokretne i nepokretne imovine i on i njegova uza i sira porodica pa na prisilno rad na 16 to radno vreme za obnovu srbije.

ODGOVORITE
Name

Aa

03.06.2021 20:00

Obračun sa neistomišljenicima. Ista stvar kao i kod nas samo što naš šef nesmije da hapsi sboje jer su potencijalni nezgodni svjedoci

ODGOVORITE
Name

Draško

03.06.2021 20:33

Lici na pravnu drzavu. Kod nas upropastis preko hiljadu vakcina i svi zaborave.

ODGOVORITE
Name

MAlI RADOJICA

04.06.2021 04:58

UGLEDAJTE SE NA SRBIJU.IDUCE GPDINE CE I OVDJE POCETI DA SE USPISTABLJA PRAVNA DRZAVA.INSOEKTORI I POLICAJCI ,IMATE VREMENA DA SE OKRENETE I POCNETE RADITI PO ZAKONU.NEMOZE BOSNA I HERCEGOVINA OSTATI CRNA RUPA U EVROPI.ZATVORICE NAM GRANICE I BICEMO U GETO STATUSU.OA GRIZITE SVIJU IMOVINU OD ZIDOVA DO SKUPIH AUTOMOBILA.

Name

Javor

04.06.2021 05:35

Isto tako tamo neki su preko lažnih recepata operali nekoliko miliona, a i dalje rade u domu zdravlja i drže privatne apoteke. Ali ti neki imaju zaštitu od stranke, za razliku od ovih što su spašavali janjetinu pa propale vakcine.

Name

Baš me briga!

03.06.2021 22:22

Idioti!

ODGOVORITE
Name

D

04.06.2021 04:35

A sa kriminalcima iz BIH razgovara. Jadno.

ODGOVORITE
Name

Robija

04.06.2021 06:28

Našeg načelnika Bjelicu su trebali dosad 15 puta pritvoriti.

ODGOVORITE