Optužnica zbog nelegalnog prometa rezanog duvana

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Stanka Ćuka /34/, koja ga tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Bosna i Hercegovina 03.06.2021 | 11:16
Optužnica zbog nelegalnog prometa rezanog duvana

Optužnica tereti Ćuka da je u oktobru prošle godine, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, namjeravao da stavi u promet 100 kilograma rezanog duvana bez plaćenih akciza i davanja predviđenih zakonom.

S ciljem dalje prodaje, Ćuk je, navodi se u optužnici, duvan upakovan u manje vreće pogodne za prodaju na ilegalnom tržištu duvana, vozio u prtljažniku automobila kojim je upravljao.

Optuženi je otkriven prilikom kontrole pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Кantona Sarajevo na magistralnom putu Mostar-Sarajevo u mjestu Raštalica, u opštini Hadžići, nakon čega je duvan pronađen i oduzet, saopšteno je iz Tužilaštva.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

REGULARNT

03.06.2021 11:42

KO JE OVDE LUD? U SVIM GRADOVIMA SIROM REPUBKIKE SROSJE I FEDERACIJE CIGARETE I DUVAN SE PRIDAJU NA KUTIJAMA NA SVIM PUNKTIVIMA,A NAJVISE IH JE U BKIZINI POLICIJSKIH STANICA.ZA KOGA ONI BEZBJEDNO RADE I KOGA VI TO HAPSITE.DIVLJA DRZAVA.

ODGOVORITE