Postignut dogovor: Kamioni mogu prelaziti granicu

Nakon današnjeg razgovora sa hrvatskim ministrom ministrom mora, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske Olegom Butkovićem, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH Vojin Mitrović izjavio je da je postignut dogovor da se uputi inicijativa kako bi se trajno riješio problem zatvaranja graničnih prelaza.

Bosna i Hercegovina 27.05.2021 | 12:55
Postignut dogovor: Kamioni mogu prelaziti granicu

Takođe, dogovoreno je i da do zvaničnog rješavanja pitanja, kamioni iz BiH mogu nesmetano prelaziti preko spornih graničnih prelaza, potvrdio je ministar Mitrović i dodao da ministarstvo radi na izmjenama pravilnika.

Podsjećamo, u pravilniku o prekategorizaciji graničnih prelaza u Hrvatskoj, koji je donesen nedavno, Hrvatska je odredila javne saobraćajnice po kojima se mora odvijati tranzitni psaobraćaj teretnih vozila kroz tu zemlju, a u Pravilnik nije uvršteno pet prelaza sa BiH koji su zatvoreni za prelaz kamiona.

Zbog svega navedenog u tom pravilniku, Udruženje poslodavaca FBiH je jutros najavilo blokadu graničnih prelaza između Hrvatske i BiH, prenosi Avaz.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ilija

27.05.2021 11:15

Kako sad postignut dogovor, ko ke kome i koliko tutnuo u padže.

ODGOVORITE
Name

Re

27.05.2021 13:50

Pa ljudi htjeli da blokiraju sve granicne prelaze pa Hrvati se malo uplašili.