Njemačka odobrila polaganje cijevi za "Sjeverni tok 2"

Njemačka Agencija za pomorstvo i hidrografiku (BSH) odobrila je danas da dio gasovoda "Sjeverni tok dva" dug dva kilometra bude položen u teritorijalne vode te zemlje.

Svijet 17.05.2021 | 20:00
Njemačka odobrila polaganje cijevi za "Sjeverni tok 2"

Agencija je objavila da na snagu dozvola objavljena u januaru kojom se omogućava polaganje cijevi na dno njemačke ekskluzivne ekonomske zone.

"Sjeverni tok dva" kojim će ruski gas stizati u EU preko terminala u Njemačkoj trenutno se gradi u danskim vodama, ali je rad blizu kraja.

Njemačka Unija za prirodu i bioraznovrsnost i njemačke Asocijacija za ekološku pomoć pokrenule su pravni postupak za obustavu gradnje do kraja maja, ukazujući na uticaj na ptice selice.

Prema podacima njemačke agencije čije je sjedište u Hamburgu rad je obustavljen od januara, ali radovi mogu da počnu krajem maja i da se nastave do kraja septembra u vrijeme kada to neće uticati na ptice selice.

"Sjeverni tok" je, uglavnom završen, sem dijela u njemačkim vodama.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Q

18.05.2021 04:07

Ha, ha, ptice selice. Objašnjenje iz američke demokratske kuhinje.

ODGOVORITE
Name

Srboljub Vlahović Ciganović

18.05.2021 07:20

Njemačka opet spašava Rusiju. Mora da su Rusi molili BDR da prihvate sjeverni tok. Samo što će se to u Rusiji prikazati kao da je Njemačka molila a mi ćemo to prihvatiti kao istinu. Ali kad treba da se bježali zemlje, ide se u tu Njemačku i onda se poštuje sve njemačko bez obzira na istoriju. Rusija je tada ostavljena i zaboravljena...

ODGOVORITE