Počelo snimanje nastavka humorističke serije "Složna braća"

Snimanje nastavka kultne humorističke TV serije "Složna braća" autora Nenada Jankovića, poznatog kao Dr Nele Karajlić, počelo je u Beogradu, saopšteno je iz produkcije.

Zabava 17.05.2021 | 16:29
Počelo snimanje nastavka humorističke serije "Složna braća"

Serija iz 1995. godine sada je dobila nastavak u vidu projekta pod nazivom "Složna braža – d` nekst dženerejšn" u produkciji "Telekoma Srbija".

Originalna mini-serija je imala sedam epizoda i nastala je 1995. godine prije završetka rata u BiH u produkciji RTS-a, a scenario je takođe napisao Nele Karajlić, koji je i režirao projekat uz Olega Novkovića i Nikolu Pejakovića.

Scenario nove serije, čije snimanje je počelo u subotu, 15. maja, u studiju u Šimanovcima kod Beograda, i ovoga puta potpisuje Dr Nele Karajlić, uz Srđana Jankovića, producent je glumac Nenad Okanović, dok je režija povjerena Miloradu Milinkoviću.

Prikazivanje nove serije je planirano u jesenjoj programskoj šemi na "Superstar televiziji" i na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

U saopštenju se navodi da će tokom naredna dva mjeseca impozantna glumačka ekipa iz čitavog regiona, predvođena Natašom Ninković, Raletom Milenkovićem, Andrijom Kuzmanovićem, Nenadom Okanovićem, Nikolom Pejakovićem, Ljubišom Savanovićem, Markom Gverom, Mimom Karadžićem, Dr Neletom Karajlićem i drugima, nastaviti snimanje.

Snimaće se u studiju u Šimanovcima, Lipovačkoj šumi i na drugim lokacijama u okolini Beograda. Za izvršnu produkciju ove komedije zadužena je ETM produkcija, prenijeli su beogradski mediji.

Prema riječima režisera Milorada Milinkovića, iako su "kulise" vremena bitno izmijenjene u odnosu na prvu sezonu serije "Složna braća" iz 1995. godine, čija se radnja odigravala neposredno po završetku rata, na teritoriji ničije zemlje, ovu verziju odlikuju mirnodopski uslovi, ali se u odnosima likova ništa nije bitno izmijenilo.

"I dalje svi pokušavaju svakog da prevare, uspevši na kraju jedino da prevare sami sebe", naglasio je Milinković.

Nova sezona ima nove likove i novu dramaturgiju, koju kontekstualizuje stari prostor čuvene kafane, koja je ujedno postala i simbol novog početka jedne nove generacije, koja uprkos rubu vremena nije puno odmakla od svojih prethodnika.

Međusobni odnosi pripadnika "različitih naroda i narodnosti" koji su okosnica same priče i dalje su isprepletani njihovim različitim interesima, koji ih i ovaj put dovode u raznolike groteskne situacije.

Neobične zgode i nezgode posjetilaca ove nepodijeljene teritorije na tromeđi i dalje začinjavaju život ove nezaboravne kafane, ističe se u saopštenju.  

(Srna Foto: printscreen)

Komentari / 0

Ostavite komentar