Žika Jakšić o životu u Nemačkoj: Ruke su mi bile pune žuljeva!

Žika Jakšić ne krije da se tokom mladosti nije libio da zasuče rukave i da radi bilo koji posao.

Zabava 13.05.2021 | 14:16
Žika Jakšić o životu u Nemačkoj: Ruke su mi bile pune žuljeva!

- Nisam se libio da radim bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Nemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao. Nije mi išao nemački i ja uzmem knjigu i jedno tri meseca svaki dan sam učio jezik dok nisam progovoro. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu. Meni je ‘93 žena bila trudna, nije se sviralo, šta ću da radim moram da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona. Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Nemačkoj do farbike, i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona, jer po ceo dan samo pakuješ bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio. Radio sam u jednom periodu, kad se moj bend “Ritam srca” raspao i kao di džej u Nemačkoj, puštao sam muziku po klubovima - ispričao je Žika i dodao:

 

- Ja sam zadovoljan svojim životom, ničega se ne stidem, jer sve što sam radio, obavljao sam pošteno i čistog srca. Ništa ne bih menjao sada, jer sam zadovoljan dokle sam došao. Ali svog sina Andriju često savetujem da o tome koliko je bitno okruženje u kom se nalaziš i krećeš. Mnogo je bitno ono “s kim si takav si”. ja sam se kao mlad sprdao sa tim poslovicama, a onda me je život naučio kroz teške primere koliko su one tačne. Jedna od njih je i “s kim si, takav si”. Jako je bitno naučiti da prepoznaš ljude koji su ti bliski moralno i da prepoznas ono što će da te sputava i odvede u negativu.

 

Žika je istakao da je posebno ponosan na svog sina Andriju iz prvog braka.

- Andrija ima 28. godina, on je rođen u Nemačkoj i tamo je završio prestižan fakultet, dao je master enologije. Imam sreću da posle toliko godina ponovo živim sa njim, živimo ovde zajedno. Suštinski on je dobro vaspitan, pre svega zahvaljujući prvoj supruzi, on je divan momak, ima ispravno izgrađeno moralna načela. Čak mislim da je bolji od mene u toj dimenziji, rekao je on u emisiji "Goca show" na K1.

(Kurir.rs Foto: printscreen)

Komentari / 0

Ostavite komentar