Zakon o VSTS-u uskoro pred Savjetom ministara

Ministar pravde u Savjetu ministara Јosip Grubeša rekao je danas tokom sastanka sa šefom Delegacije EU u BiH Јohanom Satlerom da će Zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH što prije biti upućen Savjetu ministara na usvajanje.

Bosna i Hercegovina 12.05.2021 | 19:24
Zakon o VSTS-u uskoro pred Savjetom ministara

- Zakon o VSTS-u BiH je, nakon ugrađenog mišljenja Venecijanske komisije, odobren od relevantnih institucija i ocijenjeno je da zadovoljava evropske standarde - naveo je Grubeša.

Grubeša je tokom sastanka govorio o aktivnostima koje provodi Ministarstvo pravde u koordinaciji sa Evropskom komisijom, s ciljem što hitnijeg usvajanja ključnih zakona iz nadležnosti ovog ministarstva.

Osim o Zakonu o VSTS-u, na sastanku je bilo riječi i o Zakonu o javnim nabavkama i Zakonu o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Grubeša je naveo da je Nacrt zakona o sukobu interesa dostavljen Venecijanskoj komisiji sa molbom da daju svoje mišljenje.

Na sastanku sa Satlerom su učestvovali i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar inostranih poslova Bisera Turković.

Učesnici sastanka su, između ostalog, razgovarali i o Strategiji unapređenja upravljanja javnim finasijama u institucijama BiH, mogućnosti otklanjanja nastalih nedorečenosti u vezi Sporazuma o stablizaciji i pridruživanju, te i pitanje Koridora Pet ce, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sarovicu Sverceru.

12.05.2021 19:30

Jedino sto mozes prosvercovati je tvoje stanje.

ODGOVORITE