Hamas: Spremni smo da prekinemo vojne akcije

Palestinski pokret Hamas spreman je da obustavi sve vojne akcije protiv Izraela, ako se izvrši međunarodni pritisak na Izraelce, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Svijet 12.05.2021 | 18:43
Hamas: Spremni smo da prekinemo vojne akcije

Ruski MIP je naveo da je, na inicijativu palestinske strane, obavljen telefonski razgovor zamjenika šefa ruske diplomatije Mihaila Bogdanova sa zamjenikom predsjednika političkog biroa Hamasa Musom Abu Marzukom.

- Musa Abu Marzuk, u ime rukovodstva Hamasa, uvjerio je da je pokret spreman da obustavi sve vojne akcije protiv Izraela, na obostranoj osnovi, ali da međunarodna zajednica izvrši pritisak na izraelsku stranu kako bi se obustavile vojne akcije u kompleksu džamije Al Aksa u istočnom Јerusalimu i nezakonite mjere protiv njegovih autohtonih arapskih stanovnika - navodi se u saopštenju ruskog spoljnopolitičkog resora.

U ponedjeljak uveče eskalirala je situacija na granici između Izraela i palestinskog Pojasa Gaze. 

Palestinske grupe ispalile su na Izrael više od hiljadu raketa, izraelski raketni odbrambeni sistem "Gvozdena kupola“ presreo je 200.

Izrael je izveo napad na Pojas Gaze u kojem je, prema najnovijim podacima, za dva dana ubijeno više od 30 ljudi, uključujući 10 djece, a 203 osobe su ranjene. U raketnim napadima poginulo je pet Izraelaca, a više od je 200 ranjeno. 

(Sputnjik)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nemaju

12.05.2021 21:13

Vise raketa da pucaju, tako je svaki put. Jedino "dobro" je par njihovih vodja od Hamas je poginulo, ili su bili u prvim redovima i ratovali a ne kao ovi nase kukavice posalju narod da ratuje a oni se bogate, pripremaju teren za poslije, ili su i oni takvi, samo se nisu dobro sakrili, poginuli greskom.

ODGOVORITE