Jokić blistao, Denver ipak izgubio od Bruklina

Denver nagetsi srpskog centra Nikole Jokića doživeli su rano jutros poraz na svom terenu od Bruklina rezultatom 125:119, u meču koji je imao uzbudljivu završnicu i u kojem je domaći tim ispustio prednost od 21 poena.

Svijet 09.05.2021 | 10:57
Jokić blistao, Denver ipak izgubio od Bruklina

”Džoker” je bio poslovično najbolji igrač tima iz Kolorada, i utakmicu je završio sa 29 poena na svom kontu (zanimljivo, bez ubačene ”trojke” - 0/5), uz sedam skokova i šest uspešnih dodavanja saigračima.

Ipak, za novu dobru partiju dostojnu MVP nagrade on i njegov povredama osakaćen tim nisu ”nagrađeni” u duelu sa glavnim favoritom za NBA prsten, a s obzirom na dešavanja u poslednjem minutu meča mogu biti i rezignirani sudijskim odlukama.

Nakon što mu u dva napada, koja su mogla bitno da utiču na ishod duela, nisu svirali očigledne faulove, Jokić je svoje nezadovoljstvo iskazao prema arbitrima koji su ostali nemi u tim situacijama, te je zbog toga očekivano dobio tehničku grešku, iz koje su sledilo precizno izvođenje slobodnih bacanja Kevina Durenta, čime je meč praktično i okončan pobedom gostiju sa Istoka od 125:119.

Ne treba prenebregnuti činjenicu da su Nagetsi na ovom meču igrali i bez startnog krila Erona Gordona, ali ni to da su ”prokockali” prednost od 21 poena, i 15 sa poluvremena (71:56).

Dobru podršku Jokić je imao od Majkla Portera džuniora, koji je ubacio 28 poena, a sve bolji argentiski plejmejker Fakundo Kampaco je utakmicu završio sa 19 poena i pet asistencija.

Kod Netsa istakli su se već pomenuti ”Durantula” sa 33 poena i 11 skokova, dok je Kajri Irving dodao 31.

Nagetsi su posle drugog vezanog poraza sada na skoru 44-24 i zauzimaju četvrto mesto na Zapadu, dok je Bruklin sa identičnim odnosnom pobeda i poraza drugi u Istočnoj konferenciji.

(RTS)

Komentari / 0

Ostavite komentar