Od ponedjeljka masovna vakcinacija u Sloveniji

U Sloveniji u ponedjeljak, 10. maja počinje masovna vakcinacija protiv virusa korona građana od 18 do 50 godina, najavio je danas slovenački premijer Јanez Јanša.

Region 06.05.2021 | 15:19
Od ponedjeljka masovna vakcinacija u Sloveniji

On je naveo da masovnu vakcinaciju omogućavaju veće količine isporučenih vakcina i uvođenje centralizirane platforme za prijavu i evidenciju vakcinisanih.

- Od ponedjeljka kreće vakcinacija svih od 18 do 50 godina, a do ljeta ćemo obezbijediti dovoljno vakcina i za sve ostale -  naveo je Јanša u objavi na Tviteru.

On je naveo da će u Sloveniji u maju na raspolaganju biti više od 450.000 doza vakcina, a nakon toga i veće količine.

Slovenački ministar zdravlja Јanez Poklukar rekao je danas da je do zelene faze, kada će većina restrikcija biti ukinuta, preostalo još nekoliko sedmica.

- Primjećujemo sporo, ali relativno konstantno smanjivanje broja novih infekcija. Sada se nalazimo na platou trećeg talasa i do zelene faze nedostaje još nekoliko sedmica - rekao je Poklukar i naglasio potrebu pridržavanja mjera i što većeg odziva na vakcinaciju.

On kaže da su bolnice još relativno pune kovid pacijentima, iako je posljednjih dana primjetan mali pad.

U Sloveniji je do sada jednu dozu vakcine primilo 449.475 građana, odnosno 21,4 odsto ukupne populacije.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Skeptik

06.05.2021 14:12

Da li iko normalan vjeruje u postojanje famoznog TREĆEG talasa? Hoće li biti i četvrti? U epidemiologiji ne postoji pojam TREĆI i ČETVRTI TALAS. A i drugi je sporan...

ODGOVORITE
Name

Ozren

06.05.2021 21:09

Glupi jansa treba mu vakcinu dat u glavu a i njegovim jansistima svedno nisu nizasta

ODGOVORITE