Beograd pobjeđuje ukoliko ga Priština tuži za genocid

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da najave Prištine da će tražiti ratnu odštetu od Beograda i da će tužiti Srbiju za genocid, znači da Albancima nije stalo do dijaloga ni do kompromisa i poručio da će Beograd pobijediti ukoliko dođe do tužbe za genocid.

Srbija 05.05.2021 | 20:48
Beograd pobjeđuje ukoliko ga Priština tuži za genocid

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva SNS-a, čiji je lider, ponovio da Kosovo ne može samo da podnese tužbu.

- Oni to ne mogu da urade sami jer nisu nezavisna i suverena zemlja, moraće da to učine pod nečijom tuđom zastavom, pod nečijim tuđim imenom. Možda za njih Albanija nije tuđa zemlja, ali to će onda da izazove drugu vrstu komplikacija, a ono što će Srbija da uradi jeste da će iz toga da izađe kao pobednik - naveo je Vučić.

On je rekao da vrijeme nije saveznik Srbije za rješenje pitanja Kosova i Metohije, mada, kako je ocijenio, neki misle drugačije, i naglasio da se stav velikih sila, kakve su Njemačka, Francuska i SAD neće promijeniti čak i da se "Srbija okrene naglavačke", naglašavajući da je za njih jedina uspješna Srbija – Srbija bez Kosmeta.

Vučić je najavio da premijer Ana Brnabić i on od petka ulaze u aktivnu kampanju za vakcinaciju i da će ljude direktno na terenu pozivati da se odazovu.

On je naglasio da će odluku o otvaranju Srbije donijeti Krizni štab, a da je njegova preporuka da se ne čeka subota već da sve bude otvoreno već u petak.

U osvrtu na sjednicu Predsjedništva, Vučić je rekao da je podnio prijedlog da se formira radna grupa i uđe u pregovore za ujedinjenje sa strankom "Patriotski Savez Aleksandar Šapić".

- To je za nas važno. Širimo front slobodarske Srbije, onih snaga koje mogu da pobede za prosperitet Srbije. Za to su nam potrebni novi ljudi i nova energija - rekao je Vučić.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rs

05.05.2021 21:31

Snovi se sanjaju”gospodine” Vučiću pojedinačno.Nauka o čovjeku je utvrdila da se snovi sanjaju pojedinacno o “kolektivnim snovima”možeš predsednice Vučiću SAMO LIČNO TI SANJATI!!(možda budan)

ODGOVORITE
Name

Savjet

05.05.2021 22:34

Ma nek radi što god hoće i treba da se bori za Srbiju, samo nek ne voda ovu našu mečku okolo i daje mu podršku.Tako samo može upropastiti i Republiku Srpsku

Name

Šumadinac

06.05.2021 19:29

Rs - vidim da si kao hteo da uvrediš i uniziš ali ti stvarno ne uspeva. Drugo, nas Srbe u Srbiji užasno zabole ko je na vlasti u RS, vodao se Dodik i sa Djindjicem i Koštunicom i Tadicem. I svi oni sa Ivanicem takodje. Tako da - nacionalno ispred stranačkog. Meni su dobri i Dodik i Ivanic i mali Draško. A ne razni Mijatovici i Kojovici.

Name

KvaziAnaliticar

05.05.2021 21:35

Ako budemo u Haskom teibunalu pobjeđivali kao i do sada onda nisam optimista.Briselski sporazum nas je unazadio,Srpske sudove i policiju prepustio Pristini a nista za uzvrat.

ODGOVORITE