Džaja podetinjio sa unucima Lukom, Ognjenom i Vidom

- Volim Uskrs! U pravom smsilu reči, to je najradosniji porodični praznik kod nas Srba. Uvek sam mu se radovao, kao dete, kada smo ga skromno obeležavali zbog okolnosti u kojima smo živeli, a onda i kasnije, kada sam postao otac i danas kada sam deda – priča za Kurir Dragan Džajić I dodaje:

Fudbal 02.05.2021 | 13:09
Džaja podetinjio sa unucima Lukom, Ognjenom i Vidom

Radost, sreća, veselje bili su vidljivi na licima mališana kada su uzeli uskršnje jaje u društvu svog dede.

Uskrs kod Dragana Džajića! Poslednjih godina legendarni fudbaler Crvene zvezde najradosniji hrišćanski praznik proslavlja u društvu svojih unučića Luke, Ognjena i Vida. Čuveni Džaja kaže da je neizmerno srećan u društvu svojih potomaka, koji mu svaki dan čine lepšim, a posebno Uskrs, kada se u domu Dragana i Branke Džajić, okupi cela porodica.

- Volim Uskrs! U pravom smsilu reči, to je najradosniji porodični praznik kod nas Srba. Uvek sam mu se radovao, kao dete, kada smo ga skromno obeležavali zbog okolnosti u kojima smo živeli, a onda i kasnije, kada sam postao otac i danas kada sam deda – priča za Kurir Dragan Džajić I dodaje:

- Naravno, Luku, Ognjena i Vida čela korpa sa šarenim jajima, iz koje će oni izabrati ono koje im se svidi. I pokloni. (smeh) Još su mali, nisu svesni značenja praznika, ali se vidi da ga vole i da je poseban u njihovim malim životima.

Porodična kuća Džajića biće puna za Uskrs, sa jačim polovinama i decom doći će ćerke Sanja i Dragana.

- Mi smo stalno zajedno. Prava smo porodica, a za Uskrs to će biti nešto stvarno posebno. Već rekoh, to je najlepši praznik. Praznik koji sve raduje. Jednako i mlade, kao i nas starije. I zato ga treba negovati. Želim svima da Uskrs provedu u sreći i blagostanju, u društvu svojih najmilijih.

Kada priča o unucima, iz svake reči Dragana Džajića vidi se koliko mu znače i koliko je brižan kao deda.

- Svaki čovek živi za svoje potomstvo. Biva neizmerno srećan. Pogotovo kad dobije unučad. Izuzetno sam srećan, svaki trenutak sa njima čini mi veliko zadovoljstvo. Relaksiraju me. Svaki dan od njih saznajem nešto novo. Njihovo odrastanje je nešto neverovatno, nešto što me ispunjava i čini srećnim i radosnim.

Džaja nam otkriva da je svaki od dečaka poseban i da i kao svako dete donosi veliku radost starijima.

- Branka i ja ne razdvajamo bilo koga. Imamo isti odnoso kao sa ćerkama. Volim ih podjednako. Neko od njih trojice nekad nešto kaže, pa se smejemo, onako dečije, nevino… Radost i njihov osmeh me ispunjavaju. Gledam da uživam u svakom trenutku koje provodim sa njima.

Pitali smo Dragana Džajića da li neko od trojice mališana, Luke, Ognjena i Vuka ima sklonosti ka sportu, iako su još mali.

- Luka kao najstariji, petogodišnjak najviše voli automobile, ali i loptu. Vid i Ognjen su baš mali. Kad me vidi, Luka traži ključ od auta, kako bi mogao da ga otključa i otvori vrata. Čak i razlikuje automobile, pa mi objašnjava koji je koji dok se šetamo. Videćemo kako će se to razvijati kod njih što se tiče sporta. Neću im nametati bilo šta. Voleo bih da se bave sportom, da neko od njih bude fudbaler. Ako budu talentovani, sami će izabrati. Moja želja je da porastu, pa da mogu da ih vodim na utakmice, ali tek kada se vrati publika. Da osete atmosferu, jer ovo sada, sablasno prazno, ne liči na bilo šta. Luku ću da vodim čim bude prilike, čim dozvole povratak gledalaca – istakao je Dragan Džajić.

Crvena zvezda

Dupla kruna, ole!

Dragan Džajić redovan je na utakmicama Crvene zvezde. Kao počasni predsednik kluba zadovoljan je sezonom koja je pri kraju.

- Najvažnije je da su momci osvojili titulu! Voleo bih da uzmu i Kup. Za tu utakmicu treba se dobro spremiti, jer će biti na kraju sezone. Ne sme biti opuštanja, to u Zvezdi nije dozvoljeno. Zna to Dejan Stanković dobro. Raduje me što superiorno igraju i što su na dominantan način osvojili titulu – jasan je Dragan Džajić.  

Protiv ideje moćnih i bogatih

Superliga bi bila bruka i sramota

Evropski fudbal potresle su vesti o osnivanju, a odmah i propadanju Superlige. O svemu tome Dragan Džajić kaže:

- Znao sam da je to nemoguća misija! Da je ta Superliga prošla, to bi bila bruka, skandal i sramota za celokupni fudbal. Opet, šta će biti u narednih 15 ili 20 godina… Ne znam. Novac i moć izgleda diktiraju uslove, ali fudbal ne može da se ograničava, to je igra u kojoj uživaju i siromašni, na svim meridijanima sveta. Ne verujem u tu njihovu ideju i nadam se da nikada neće zaživeti.

(Kurir sport/Aleksandar Radonić Foto: Zorana Jevtić)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Boban

02.05.2021 11:39

Veliki gospodin! Pozdrav za Dzaju i njegovu porodicu

ODGOVORITE
Name

Boki

02.05.2021 12:51

I od mene on je čovek koji zna da se fudbal igra na zemaljskom terenu a ne u izavrelim lapitalističkm glavama

Name

Легенда

02.05.2021 13:00

мог дјетињства 70-их прошлог вијека.Како су биле срећне недеље фудбала старих асова, тога данас нема.Џаји желим добро здравље дуг живот и пуно срећних трнутака у породици и клубу, мислим да је то заслужио.

ODGOVORITE
Name

Radojica

02.05.2021 13:00

Samo uživajte gosodine Džajiću, ne postoji ljepši osjećaj radosti i sreće pored svoje djece.

ODGOVORITE
Name

Борис

02.05.2021 14:20

Велики фудбалер, ал још већи криминалац. Иначе, Шекуларац је био бољи.

ODGOVORITE
Name

Jaffa

02.05.2021 14:22

Po njemu mi otac dao ime.

ODGOVORITE