Autogol i crveni za Vojvodinu – titula za Zvezdu!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu 1:0 u 34. kolu Superlige i tako potvrdili titulu prvaka Srbije.

Fudbal 29.04.2021 | 21:33
Autogol i crveni za Vojvodinu – titula za Zvezdu!

Izabranici Dejana Stankovića četiri kola pre kraja imaju 12 bodova više od Partizana, te su tako stigli do četvrtog uzastopnog trofeja u domaćem takmičenju.

Derbi ove runde sa gostima iz Novog Sada nije bio naročito interesantan, a do pobede su stigli zahvaljujući autogolu Saničanina u 13. minutu.

Vojvodina je poslednjih pola sata igrala sa desetoricom na terenu, pošto je Đurić zaradio direktan crveni karton zbog oštrog starta nad Nikolićem.

Prvo poluvreme nije obilovalo šansama, a prve su već u uvodnom minutu imali gosti, kada su dva puta šutirali pravo u Borjana.

Zvezda je potom uspostavila inicijativu, kroz koju, doduše, nisu dolazili do pravih šansi.

Mreže su mirovale sve do 13. minuta, kada je Gajić centrirao po zemlji sa desne strane, a Saničanin loše intervenisao i savladao sopstvenog golmana.

Stanje stvari na terenu se nije mnogo izmenilo nakon tog pogotka. Domaći su kontrolisali meč i pokušavali da naprave dobru akciju, dok su gosti pretili isključivo iz kontranapada.

Najbliži izjednačenju bili su u 44. minutu, kada je Đurić lepo podigao loptu, a Bojić glavom šutirao pored stative.

Bilo je relativno mirno na startu drugog dela, a poluprilike su propustili Ben, Ivanić i Milunović.

U 60. minutu gosti su ostali sa desetoricom na terenu, pošto je Đurić neobjašnjivo i nepotrebno oštro startovao nad Nikolićem, zbog čega mu je sudija Grujić pokazao direktan crveni karton.

Do kraja susreta nije bilo većih šansi, osim one u nadoknadi vremena, kada je Mrkaić šutirao glavom, a Milunović sa gol linije izbacio loptu.

Na kraju, trijumf Zvezde i četvrta uzastopna titula za crveno-bele.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar