Braća Zdravko i Zoran Mamić hoće u zatvor u BiH

Zdravko Mamić zvanično je od Županijskog suda u Osijeku zatražio pokretanje procedure i provođenja postupaka za odsluženje kazne zatvora u trajanju od 6,5 godina u BiH.

Fudbal 27.04.2021 | 21:31
Braća Zdravko i Zoran Mamić hoće u zatvor u BiH

Kako piše Index, Mamićev pravni tim pozvao se na Sporazum između dvije zemlje, državljanstvo i prebivalište u BiH, kao i želju Zdravka Mamića da u BiH odsluži kaznu. Kako kažu time se neće ugroziti svrha kažnjavanja te traže da sud molbu proslijedi na odluku hrvatskom Ministarstvu pravosuđa.

Županijski sud u Osijeku je inače, po redovnoj proceduri, pozvao Zdravka Mamića da se 30. aprila javi sudiji koji mu treba odrediti datum javljanja u zatvor.

Istovremeno, njegov brat Zoran takođe je tražio da kaznu zatvora služi u BiH. Sutkinja je proslijedila njegovu molbu Ministarstvu pravosuđa uz dopis u kojem je dala negativno mišljenje o ovoj molbi.

Njemu je određeno da se 10. maja mora javiti u zagrebački zatvor "Remetinec", na šta je njegova odbrana je najavila žalbu, no ako rješenje postane pravosnažno, a Zoran Mamić se tada ne javi u zatvor, za njim će biti raspisana potjernica.

Podsjetimo, braća Mamić pravosnažno su osuđena za izvlačenje novca iz nogometnog kluba Dinamo pred osječkim sudom. Zdravku Mamiću Vrhovni sud je pravosnažno potvrdio kaznu od 6,5 godina zatvora, a Zoranu Mamiću je kaznu smanjio na četiri godine i osam mjeseci. Obojica imaju hrvatsko, ali i državljanstvo BiH.

Prvi je u BiH pobjegao Zdravko Mamić, a onda i njegov brat Zoran.

(Agencije) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Maminjo

27.04.2021 22:53

Zdravko tvrdi da je najbogatiji čovjek na svijetu u odnosu na količinu novca koja mu je prošla kroz ruke.

ODGOVORITE
Name

Nino

28.04.2021 07:36

Bogat u duši ...hahaha

ODGOVORITE