Preminula glumica iz serija "Srećni ljudi" i "Selo gori ..."

Glumica Slavica Radulović, dugogodišnja članica ansambla Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, preminula je 24. aprila u Novom Sadu

Zabava 26.04.2021 | 15:57
Preminula glumica iz serija "Srećni ljudi" i "Selo gori ..."

Slavica Radulović rođena je u Kumanu kod Novog Bečeja 1964. godine. Diplomirala je glumu 1987. na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Petra Banićevića.

Prvi stalni glumački angažman imala je u pozorištu "Marin Držić" u Dubrovniku, potom u Narodnom pozorištu u Nišu, a od 1990. godine je članica ansambla Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.

Na sceni kragujevačkog teatra odigrala je više od 30 uloga. Debitovala je u predstavi "1968", a među najznačajnije i najzapaženije ubrajaju se uloge Juce u predstavi "Kir Janja", Regane u "Kralju Liru", Lepe Kate u "Ružičnjaku"…

Za svoj rad višestruko je nagrađivana, između ostalog na Pozorišnim susretima "Joakim Vujić" a ponela je i godišnju nagradu Knjaževsko-srpskog teatra.

U serijama "Srećni ljudi" i "Selo gori, a baba se češlja" je imala epizodne uloge - ulogu konobarice u klubu, odnosno službenice.

(Mondo) 

Komentari / 0

Ostavite komentar