Prijedor: Blokiran račun "Toplane" zbog dugovanja

Preduzeće „Niskogradnja Marjanović“ blokiralo je račun prijedorskoj Toplani zbog duga od preko milion maraka kojeg Toplana ima prema ovom preduzeću na ime dostavljene bio mase za potrebe grejne sezone. 

Republika Srpska 19.04.2021 | 20:04
Prijedor: Blokiran račun "Toplane" zbog dugovanja

Zbog neizmirenih dugovanja za dostavu drvene sječke Niskogradnja Marjanović blokirala je račun prijedorske Toplane za oko 700 hiljada maraka. Ukupan dug Toplane prema ovome dobavljaču iznosi 1.189.000 maraka za dostavljenu sječku tokom prošle i ove godine.

Za vršioca dužnosti direktora Toplane Skupština grada predvođena SNSD-om na nedavnoj sjednici  imenovala je Duška Miletića kadra Socijalističke Partije Srpske koji je obraćanju medijima potvrdio da je račun blokiran 15.aprila od strane navedenog dobavljača i da na postojeći dug Toplana plaća dodatnih 63 hiljade maraka kao zatezanu kamatu.

„Ovdje su aktivirane mjenice na 700 hiljada maraka, s tim što Toplana duguje još 400 hiljada istom dobavljaču gdje i na ta sredstva očekujemo aktiviranje mjenica u narednom periodu na ostali dug“, kaže Duško Miletić v.d. direktora „Toplane“ Prijedor .

Miletić tvrdi da je bivši direktor Toplane imao dogovor sa dobavljačem da se ukupan dug izmiruje u mjesečnim anuitetima od 100 hiljada maraka.

Zbog ogromnih dugovanja i blokade računa, upitne su plate radnicima ali i isplata rate kredite kojeg prijedorska Toplana ima prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj, a čiji je žirant i garant  grad Prijedor.

„Grad očekuje opomena od EBRD-a za ovih 625 hiljada maraka jer oni ne znaju šta se desilo. Tržiće da im grad ponovo plati ovaj iznos, a mi smo to već isplatili. Što postoji potencijalna opasnost za grad na funkcionisanje čitave gradske uprave i budžeta", kaže Dalibor Pavlović gradonačelnik Prijedora.

Prijedorska Toplana nema sredstava za isplatu duga prema dobavljaču ali ni za isplatu rate kredita , a kako su Pavlović i Miletić sa press konferencije poručili sve ove blokade su provokacija dobavljača Niskogradnje Marjanović jer isti nije prošao na nedavnom tenderu za snabdjevanje drvnom masom ovo preduzeće.

U telefonskom razgovoru vlasnik "Niskogradnje Marjanović", Goran Marjanović poručio je da će biti upućena urgencija za naplatu potraživanja  kao i da će zajedno sa pravnim timom odgovoriti na sve netačne navode od strane gradske uprave i sadašnjeg rukovodstva prijedorske Toplane.

 

U međuvremenu stigao je odgovor preduzeća „Niskogradnja Marjanović“: 

 

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

ka dole

19.04.2021 18:23

Sve sami dugovi. Dugovi rastu, krediti jos vise,..spirala propadanja rapidno ide. Sta docekasmo da svojim ocima gledamo vlastitu propast i nestanak RS, bez ikakve reakcije. Bolje i ne zasluzujemo.

ODGOVORITE
Name

Nikola

19.04.2021 18:42

Gdje je policija sta se ceks

ODGOVORITE
Name

4d

19.04.2021 18:47

Cekano odgovor Nesica,da pojasnimo,u PD je vladao DNS sve do kraja prošle godine,direktor toplane bio knezevic do skora,Marijanovica je DNS otuđio,ubace u PD poznat kao mucak,travu za stadion umesto iz njemacke kupio na Manjači,imate pesmu navijača,kiosk nemozes graditi on mora,Pavić ga i obogatio

ODGOVORITE
Name

Marko

19.04.2021 18:59

DNS nastavlja da pljačka Prijedor.

ODGOVORITE
Name

Prijedor

20.04.2021 09:41

A šta je očekivao SNSD. Marjanović nije prošao Tender. Oni dali Tender nekom svom. I normalno čovjek blokirao račun. Toliko mu dužni para a drugom dali Tender. Marjanović u pravu i ja bi isto uradio.

Name

PD

20.04.2021 09:43

Bursać rekao da će oni napraviti sebi novog Mućka. Pa eto neka napravi i napraviće. Ali ovom Mućku vratite pare.

Name

Glas

19.04.2021 19:32

Sad glasaci Prijedora,pomozite toplani.Platite svoje dugove i problem rijesen.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

19.04.2021 21:42

Šta ste vi u toplani mislili,da radite sa drugim bliskim firmama a dug da čeka.Prvo platite pa onda klatite.

ODGOVORITE
Name

Sale

20.04.2021 06:30

A ko je prosao onda na tenderu za dostavu drvne sjecke,Prointer ili Integral?

ODGOVORITE
Name

MILORAD

20.04.2021 07:53

SAD TOPLANA VIŠE I NIJE POTREBNA, STIŽE PROLJEĆE ...

ODGOVORITE