Socijalni radnici podigli prijavu protiv Veljače zbog komentara na Fejsbuku!

Advokatska kancelarija iz Zagreba navodno podnela je prijavu državnom pravosuđu protiv Jelene Veljače, u kojoj je navodno terete za krivično delo protiv javnog reda - javnim podsticanjem na nasilje i mržnju, opisanu kao kažnjivu po članu 325. stavka 1. Kaznenog zakona, saopštila je Hrvatska komora socijalnih radnika, navode hrvatski mediji.

Zabava 13.04.2021 | 21:36
Socijalni radnici podigli prijavu protiv Veljače zbog komentara na Fejsbuku!

Kažu da je "nekoliko dana unazad među socijalnim radnicima spontano pokrenuta inicijativa za navodno podnošenje prijave protiv Veljače i Janjić Medančić" povodom njihove navodne prepiske o smrti dvogodišnje devojčice Nikol koja je preminula u bolnici nakon povreda koje joj je nanela majka.

U Komori ističu da su se “masovno priključili socijalni radnici, psiholozi, pravnici, socijalni pedagozi. U ponedeljak, kada je krvična prijava podnesena, advokatsku punomoć za zastupanje predalo je 169 stručnih pripadnika centra, a očekuje se da će se prijavi pridružiti još nekoliko stotina socijalnih radnika, psihologa i pravnika radnika centara.

Hrvatska komora socijalnih radnika podržava inicijativu svih stručnih radnika centara koji učestvuju i poziva i ostale strukovne komore da iskažu svoju podršku”, navode u saopštenju koje u ime Upravnog odbora Hrvatske komore socijalnih radnika potpisuje Antun Ilijaš.

Hrvatski "Index" navodi da iz kratkog saopštenja nije najjasnije koji je tačno razlog podizanja prijave. Jelena Veljača u više navrata poslednjih dana je, nakon tragične smrti devojčice Nikol u bolnici u Klaićevoj, došla u sukob sa socijalnim radnicima.

Povodom slučaja se na društvenim mrežama se širila navodna Fejsbuk prepiska u kojoj su učestvovale Nataša Janjić i Jelena Veljača. Iako iz skrinšota koji se delio nije jasno koja je tema u pitanju, Veljača navodno piše u komentaru "krv im je*em uhljebarsku".

(kurir.rs/Index.hr Foto: printscreen)

Komentari / 0

Ostavite komentar