Ima 91 godinu i dalje radi kao najstarija menadžerka na svetu!

Japanka Jasuko Tamaki koja je u istoj kompaniji radi još od davne 1956. godine upisala se u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija menadžerka na svetu.

Zanimljivosti 13.04.2021 | 15:48
Ima  91 godinu i dalje radi kao najstarija menadžerka na svetu!

Yasuko  koja će proslaviti svoj 91. rođendan proslaviti  15. maja 2021.godine  (rođena je 1930.godine ) i dalje radi pet dana u nedelji u kompaniji Sunco Industries po 7 i po sati rada dnevno.

Ova bistra vremešna japanka Yasuko Tamaki, pre par dana je i zvanično proglašena najstarijom menadžerkom na svetu od strane Ginisove knjige rekorda!

Yasuko radi na kancelarijskim računima, izračunava plate i bonuse osoblja, kao i obračun poreznih odbitka; to znači da  kod kuće radi još uvek sa sa PC aplikacijama kao što je Microsoft Ekcel!

"Sve što sam radila bilo je ono što se od mene očekuje 90 godina, tako da ne znam šta da kažem! Zaista sam dirnuta", rekla je Tamaki Ginisovim zvaničnicima po prijemu njene potvrde kao najstarije menadžerke na svetu!

Tamaki je rekla da je postizanje tako dugog staža u kompaniji prirodno.

"Mislim da je to samo akumulacija. Uvek sam mislila da sam rođena da bih nekome pomogla. Dakle, želim da radim stvari koje usrećuju predsednika, menadžere i ostalo osoblje. To mi ostaje životni cilj", rekla je.

Prema Jasko, za nju ne postoji penzija. "Jednom kada se godina završi, onda postoji još jedna. Nadam se da ću tako nastaviti."

Na uručivanju sertifikata, Jasuko je rekla svojim kolegama da žive snažno i mentalno,"ako danas se potrošite, sutra nema.“

(Zanimljivostidana.com)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar