Bijeljina će zauvijek čuvati srpsko-rusko prijateljstvo

Gradonačelniku Bijeljine LJubiši Petroviću predstavnici „Moskovske organizacije ratnih veterana u Republici Srpskoj 1992 - 1995. godine"  uručili su medalju „Ratnik", kao znak bratstva i ljubavi između ruskog i srpskog naroda. Medalju je uručio Vladimir Sidorov, dobrovoljac u Vojsci Republike Srpske i poslanik u Skupštini Grada Moskva iz Liberalno demokratske partije Rusije, u prostorijama Gradske uprave Grada Bijeljina na sastanku gradonačelnika sa predstavnicima ruskih  veterana dobrovoljaca i Udruženja građana „Srpsko-ruska zajednica ZAVET".

Republika Srpska 13.04.2021 | 13:57
Bijeljina će zauvijek čuvati srpsko-rusko prijateljstvo

- Ovdje se osjećam kao kod svoje kuće, jer Republiku Srpsku smatram svojom drugom otadžbinom. Očekujem da naša dva bratska naroda u budućnosti sarađuju još bolje, posebno u oblasti ekonomije, koja treba da prati naše izvrsne odnose u oblasti kulture i međunarodne politike - istakao je Sidorov.

Načelnik službe bezbjednosti „Evrakora", vodeće ruske kompanije u oblasti izgradnje infrastrukture za transport prirodnog gasa, i predsjednik „Moskovske organizacije veterana kavkaskih ratova" Andrej Erjekojev uručio je gradonačelniku Petroviću statuetu ruskog dobrovoljca („Opločenca") sa natpisom "Srbi i Rusi - braća zauvijek".

- Generalni direktor „Evrakora" Vitalij Gornji je, zbog bolesti, spriječen da prisustvuje ovom sastanku, ali ja u njegovo ime mogu reći da je naša kompanija posvećena uspješnoj gasifikaciji Bijeljine i Republike Srpske, te da smo spremni da ulažemo i u druge projekte. Mi postojimo dvadeset i pet godina i uspješno se bavimo izgradnjom energetske infrastrukture u čitavom svijetu, a najviše u Centralnoj Aziji. Gospodin Gornji je sponzor mnogih udruženja ruskih veterana i ktiror naše Crkve, a siguran sam da će biti srećan da, kroz dobre investicije, pomogne i bratskom srpskom narodu - zaključio je Erjekojev.

Aleksandar Kravčenko je, kao dobrovoljac u Vojsci Republike Srpske, tri puta ranjen u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Predsjednik je „Kosovskog fronta", velike ruske humanitarne organizacije koja pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Nakon rata ostao sam osam godina u Republici Srpskoj i Srbiji, naučio sam jezik i srodio se sa srpskim narodom. Drago mi je što sam danas u Bijeljini, u našoj Republici Srpskoj, koju nisam zaboravio ni nakon povratka u Moskvu - dodao je Kravčenko.

Gradonačelnik Petrović je istakao da je Grad Bijeljina veoma zahvalan na svemu što je Rusija učinila za srpski narod, a posebno na doprinosu ruskih dobrovoljaca u odbrani Republike Srpske.

-Ovi ljudi će uvijek biti dragi gosti u Bijeljini i dočekivaćemo ih sa bratskom ljubavlju, ali i novim idejama za unapređenje naše saradnje i zajednički napredak. Neophodno je da naše vijekovno bratstvo ostvarimo i kroz dobru privrednu saradnju, međusobno razumijevanje i povjerenje. U ovim teškim pandemijskim vremenima, mi vjerujemo Rusiji, ruskom gasu koji nam donosi energetsku stabilnost i ruskom „Sputnjiku V" koji štiti naše zdravlje - zaključio je gradonačelnik Petrović.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Udruženja građana „Srpsko-ruska zajednica ZAVET" Savo Cvijetinović, generalni sekretar Slobodan Trifković i ruski novinar Fedor Samarov.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Predator

13.04.2021 13:16

Naravno i prosirenje saradnje dva bratska naroda

ODGOVORITE
Name

Fuj!

13.04.2021 14:46

Pijanice!

ODGOVORITE
Name

Galeb

13.04.2021 14:56

Gradonacelnice pusti prijateljstvo i Druzenje Narod Te birao da skines jaram svrata ,hajde pocni vec sa oduzimanjem oplackanog od naroda sto mico micic oplaca Pocni sa hapsenjem naslednika do treceg koljena za saucesnistvo u placki naroda Semberije i majevice narodnI sud ili narod treba date izbaci iz te Zgrade izvanicno proglasi kriminalcem i otjera jednoga je kriminalca imao 20 Godina i da nije umro jos bi bio u toj zgradi spremise narode trazi Akciju ili otjeraj kriminalca neka pokaze koje Ili je kriminalac ili posten

ODGOVORITE
Name

Zika

13.04.2021 15:29

Samo nastavite tako.A na kraju opet u Evropu

ODGOVORITE
Name

To

13.04.2021 17:29

Srbi

ODGOVORITE