Gradska uprava biće vjetar u leđa mladima

- Gradska uprava biće vjetar u leđa mladima koji su željni novih saznanja, istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Republika Srpska 12.04.2021 | 15:16
Gradska uprava biće vjetar u leđa mladima

Gradonačelnik Bijeljine danas je u Gradskoj upravi održao sastanak sa predstavnicima “Semberskih novina” i studenata, kojima je i posvećena ovogodišnja "Škola novinarstva" u ovom sedmičnom listu.

 Nakon realizovanih projekata sa osnovcima i srednjoškolcima, na red su došli studenti za učešće u ljetnoj školi novinarstva koja se održava u prostorijama  “Semberskih novina”.

“Konkurs je otvoren do 20. maja i svi studenti koji studiraju u Semberiji mogu da se prijave. Na sajtu Semberija info mogu preuzeti dvije teme o kojima se piše a to su – Mladi su ambasadori Bijeljine i Život za vrijeme pandemije”, rekao je Zoran Zekanović,  v.d. direktora “Semberskih novina”.

“Projekat pod nazivom “Mali novinar” pokrenut je prije 3 godine i bio je usmjeren na osnovce. Sada, već četvrtu godinu kako se provodi, a u toku trećeg ciklusa, posvećen je studentima našeg grada”, pojasnila je Dušanka Gavrić, rukovodilac marketinga u “Semberskim novinama”.

Studenti su željni da, mimo odabrane struke istraže i pokažu i druge svoje talente, tako da je projekat izazvao interesovanje kod budućih akademskih građana.

“U današnje vrijeme ništa nije garant, pa ko zna, možda se pronađemo u novinarskom pozivu. Vjerujem da će biti dosta prijava”, navela je Kristina Koprivica, predsjednik Saveza studenata, Bijeljina.

“Smatram da je ovo idealna prilika za mlade ljude koji žele da se bave novinarstvom i šire vidike, jer mi mladi ljudi, pored fakulteta imamo mnogo više interesovanja”, rekla je Jelena Pustivuk, student Pravnog fakulteta.

- Gradska uprava će biti vjetar u leđa mladima koji su željni novih saznanja - istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

“Kao jedan od modaliteta je i jedan vid praktične nastave koji želimo da organizujemo sa fakultetima društvenih nauka, te da studenti na takav način, iz jednog praktičnog, bliskog ugla steknu saznanja o radu i funkcionisanju Gradske uprave. Naravno da saradnja sa “Semberskim novinama” i studenstskom populacijom neće izostati ni u narednom periodu. Čvrsto smo opredijeljeni da ta saradnja bude na jednom većem nivou nego što je bila do sada”, istakao je Petrović.

Studentski radovi koji, po mišljenju komisije budu najbolji, biće i nagrađeni, a radovi koji uđu u uži krug biće objavljeni u “Semberskim novinama”. Studenti sa dva najbolja rada imaće petodnevnu školu sa novinarima ovog sedmičnog lista.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

oo7

12.04.2021 14:53

Nije valjda mislio da će ih slati u inostranstvo????

ODGOVORITE
Name

Galeb

12.04.2021 15:00

Kakvi sastanci oduzimanje imovine mice micica kriminalca i plackasa naroda i hapsenje njegovih naslednika za saucesnistvo u placki i zlocinu protiv naroda Je hitan posao vlasti ako nije i ona kriminalna Ali Po radu svaki Dan se vidi da su to isti kriminalci samo druga imena i da isti zlocin rade protiv naroda plackaju ,otimaju prete prebijaju progone .To je drustvo doslo do DNA i povratka nema samo revolucija i oslobodjenje moze pomoci narodu i slobodu donijeti

ODGOVORITE
Name

Skeptik

12.04.2021 15:03

I SNSD sekta je vjetar u leđa mladima, ali onima koji odlaze iz zemlje.

ODGOVORITE
Name

Boki

12.04.2021 15:23

Podrška gradonačelniku.

ODGOVORITE
Name

Maja

12.04.2021 15:28

Svaka čast. Samo tako.

ODGOVORITE
Name

Ana

12.04.2021 15:45

U ledja u ledja! Moderno je to, sada!

ODGOVORITE
Name

MILORAD

13.04.2021 08:38

SAMO DA IH TAJ "PREJAKI" VJETAR NE ODUVA U NJEMAČKU, MINKEN.. ... ...

ODGOVORITE