Važno očuvanje kulturnog bogastva i raznolikosti

Povodom Svjetskog dana Roma, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović građanima romske nacionalnosti uputio čestitku i želje da se na ovaj dan podsjetimo na važnost očuvanja kulturnog bogatstva i raznolikosti u Semberiji, čemu važan doprinos daju romska kultura i tradicija.

Republika Srpska 08.04.2021 | 10:44
Važno očuvanje kulturnog bogastva i raznolikosti

"Dan Roma je i prilika da se podsjetimo da grad Bijeljina čini velike napore da sugrađani romske nacionalnosti, pogotovo oni socijalno najugroženiji, dobiju uslove za život kakve imaju i ostali građani i da se na što ravnopravnijim osnovama uključe u društveni život naše lokalne zajednice", naveo je Petrović.

Vjerujemo da svi ljudi, stoji u čestitki gradonačelnika, bez obzira na nacionalnost, zaslužuju iste mogućnosti da se obrazuju, privređuju i, u cjelini, žive životom kakav priliči savremenom dobu.

"Zato, u saradnji sa organizacijama koje okupljaju ili su posvećene unapređenju položaja Roma, lokalna uprava godinama sprovodi niz socijalnih programa – od podrške obrazovanju i zaposlenju do izgradnje stambenih jedinica za socijalno najugroženije romske porodice. Opredijeljeni smo da nastavimo sa takvom politikom, jer želimo da Semberija bude primjer tolerancije, ravnopravnosti i solidarnosti", stoji u čestitki  Petrovića romskoj zajednici.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ljube

08.04.2021 09:07

Ko je sledeći za smjenu?

ODGOVORITE
Name

Six

08.04.2021 10:29

Samo SNSD❤️❤️❤️❤️❤️

Name

dr

08.04.2021 15:58

Ne sviraj frulu,znatevi dobro nas polozaj .Izbori prodju ni hvala i optet tako iznova.

ODGOVORITE