Mitrović donio pobjedu Srbiji u Bakuu

- Golovima Aleksandra Mitrovića, Srbija je zabilježila drugu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, prvu u gostima i to nad Azerbejdžanom od 2:1.

Fudbal 30.03.2021 | 21:10
Mitrović donio pobjedu Srbiji u Bakuu

Srbija je pokazala od starta, pa i čitavim tokom prvog poluvremena da je bolja i kvalitetnija, a rezultat takve igre je i gol u 16. minutu, kada je kapiten Dušan Tadić asistirao Aleksandru Mitroviću za vođstvo "Orlova".

Mitroviću je to četvrti gol u tri utakmice ovih kvalifikacija, a 40. ukupno na 64 utakmice u dresu Srbije.

Imao je srpski napadač još jednu priliku u 38. minutu, ali je slabo šutirao glavom.

Prije toga su prvi put zaprijetili i Azerbejdžanci, kada je Ali Gorbani došao do lopte na oko 25 metara od gola i šutirao, ali je Predrag Rajković skrenuo loptu u korner.

Prvu priliku u nastavku su imali domaćini, preko Anatolija Nurijeva, koji je odlično istrčao kontru, ali je bio prespor, oklijevao je, pa je jedan od igrača Srbije uspio da izblokira njegov pokušaj.

U 59. minutu Filip Кostić je nespretno skrivio jedanaesterac, koji je u 1:1 pretvorio Emin Mahmudov, nad kojim je i napravljen prekršaj.

Dosta bolje su Azeri igrali u drugom poluvremenu i zasluženo su stigli do izjednačenja.

Mijenjali su nakon gola domaćina obojica selektora, da bi prvu sljedeću priliku imala Srbija, opet preko Mitrovića, ali je golman Magomedalijev njegov udarac lako odbranio u 75. minutu.

Novo vođstvo Srbiji u 81. minutu donio je Mitrović, koji je postigao prelijep gol na asistenciju Sergeja Milinkovića-Savića.

Pet golova u prve tri utakmice kvalifikacija za popularnog Mitro-gola, koji već sad ističe kandidaturu za najboljeg strijelca kvalifikacija, a ovaj drugi mu je bio 41. na 64 nastupa u dresu Srbije.

Prilika do kraja više nije bilo, pa je Srbija sa ovim trijumfom prva na tabeli A grupe sa sedam bodova iz tri kola - dvije pobjede i remi i čeka da vidi šta će večeras u Luksemburgu uraditi Portugal.

U drugoj utakmici igranoj u istom terminu, Кipar je napravio iznenađenje savladavši Sloveniju sa 1:0, pogotkom Joanisa Pitasa u 42. minutu.

Slovenci jesu pobijedili Hrvatsku, ali su danas bili prilično blijedi, Кiprani su bili bolji, imali šansi da nanesu Slovencima i ubjedljiviji poraz, ali je na kraju ostalo minimalnih 1:0.

Кvalifikacije za SP:

Azerbejdžan - Srbija 1:2
Кipar - Slovenija 1:0

(Srna Foto: FSS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jaffa

30.03.2021 22:10

Piksi je Car!

ODGOVORITE
Name

Kun'-fu Panda

31.03.2021 06:07

Idemoooo Srbijaaaa....

ODGOVORITE