Mladi fudbaleri BiH osvojili bod u Podgorici

Mladi fudbaleri BiH su u gostima u Podgorici odigrali sa Crnom Gorom 2:2 na startu novog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Fudbal 29.03.2021 | 20:58
Mladi fudbaleri BiH osvojili bod u Podgorici

Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu, od kojih dva autogola.

Povela je BiH kada je lopta zakačila crnogorskog reprezentativca Nikolu Кrstovića, fudbalera "Crvene zvezde", i završila u mreži u 49. minutu za 0:1.

Međutim, radost mladih reprezentativaca BiH trajala je svega sedam minuta, pošto je na drugoj strani lopta na putu ka golu zakačila fudbalera "Osijeka" Adriana Barišića za 1:1.

Samo dva minuta kasnije ponovo je povela BiH pogotkom Ivana Bašića, fudbalera "Zrinjskog", koji se sjajno snašao u šesnaestercu Crnogoraca i smjestio loptu u gol.

Izjednačenje je reprezentaciji Crne Gore u 68. minutu donio fudbaler "Budućnosti" Andrija Ražnatović, koji je prebacio loptu preko golmana BiH Azura Aljkanovića, koji nije bio dobro postavljen.

Bilo je još prilika na obje strane da eventualno jedan od ova dva tima dođe do sva tri boda.

Obećavajući početak kvalifikacija za mladu reprezentaciju BiH, koju sa klupe predvodi Slobodan Starčević, nakon osvajanja boda na startu.

Crnorska mlada reprezentacija će u kvalifikacijama htjeti da izbjegne scenario sličan prošlom ciklusu, kad su u svojoj grupi bili posljednji, iza čak Farskih ostrva i Кazahstana.

Mladoj reprezentaciji BiH u prethodnom ciklusu za dva boda izmakao je plejof za Evropsko prvenstvo, pošto su ispred njih na kraju bili Belgija i Njemačka.

Osim Crne Gore, rivali će im još biti favoriti Italija i Švedska, te Republika Irska i Luksemburg.

(Srna Foto: Vijesti.me)

Komentari / 0

Ostavite komentar