Vučić: Popuštanje mjera u Srbiji kada se steknu uslovi!

Upitan kada se očekuje sednica Kriznog štaba i ukidanje epidemioloških mera, predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro kritikovao sve koji se zalažu za ukidanje.

Srbija 29.03.2021 | 12:41
Vučić: Popuštanje mjera u Srbiji kada se steknu uslovi!

"Ne podnosim to prepucavanje po medijima i dodvoravanje narodu - ja sam za ukidanje mera, a zli doktori ne daju. Evo, ja vam kažem, verujem svim doktorima, jer važniji je jedan život nego bilo šta drugo", izjavio je Vučić danas tokom obilaska radova na Moravskom koridoru.

Prema njegovim rečima, narod samo čeka da im neko kaže da se te mere ukidaju, ali kada im neko umre tada im je kriva država. "Ali, i da nije, naše je da štitimo živote. Nisu to izmislili lekari, ceo svet to radi. Mi imamo najblaže mere, sve je zatvoreno, gde god da se krene. Samo mi - 'ajde da ukinemo nešto", oštro je reagovao on na pitanje kada se očekuje ublažavanje mera.

"Prvo da počnemo da spuštamo brojeve (zaraženih) pa ćemo da spustimo i mere. To nije političko pitanje. Hoćeš ti da odgovaraš za mrtve? Da nisi ti nabavio vakcine, lekove i respiratore?", dodao je on.

"Mere će biti ukinute kada budu ukinute i kada epidemiolozi budu saglasni sa tim. Ja bih voleo da nikada nisu ni bile uvođene, jer bi naša ekonomija bila jača, ali ću svakako da podržim struku i one heroje u bolnicama koji se svaki dan bore da spašavaju živote", rekao je Vučić.

Ponovio je da je veoma bitno da se ubrza vakcinacija, jer je jako teško da se lekari izbore sa novim sojevima virusa koji su sve zarazniji.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radnik

29.03.2021 13:01

A od čega će Vučiću narod da živi zatvoren mjesecima od tvojih 60 ili 100 eura? Neide presjedniče narod je prokužio pozadinu svega. Biće kasno sa ublažavankem mjera kad se kuka i motika digne a diće se čim dođu vile očima pa nam djeca budu gladna joškoji mjesec pa će tek biti muka i jada. Onda će te se o jadu zabaviti presjedniče.

ODGOVORITE