Bijeljina napreduje ka punoj transparentnosti i demokratizaciji

Misija OEBS-a u Bosni i Hercegovini organizovala je sastanak sa predstavnicima Grada Bijeljina preko aplikacije „Zum", čija tema su bili efekti pandemije virusom Kovid-19, politička stabilnost i planovi za razvoj saradnje u budućnosti.

Republika Srpska 26.03.2021 | 18:56
Bijeljina napreduje ka punoj transparentnosti i demokratizaciji

Sastanku su prisustvovali šefica Misije ambasadorka Ketlin Kavalec, šef kancelarije OEBS-a u Tuzli Damir Gnjidić, gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović i šef Kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović.

- Mi podržavamo napore gradonačelnika Petrovića da rad Gradske uprave učini potpuno transparentnim i smatramo da je omogućavanje uvida javnosti u svakodnevne finansijske transakcije Grada veliki pozitivan iskorak u tom pravcu - istakla je ambasadorka Kavalec.

Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i stalnim napretkom Grada Bijeljina u oblasti bezbjednosti, demokratizacije i ravnopravnosti.

- Sastanak je iniciran na osnovu više prethodnih posjeta predstavnika kancelarije u Tuzli Gradskoj upravi. Danas je dogovoreno da i predstavnici Misije budu naši gosti, čim nam epidemiološki uslovi dozvole organizovanje sastanka - zaključio je gradonačelnik Petrović.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dobro to

27.03.2021 08:21

Ali kapital u Bijeljini. Kao i kvalitet zivota. Mogucnosti rada. Ako vec raditet na demokratizaciji, sta je sa digitalizacijom i civilnoj dostupnosti javnih sistema.

ODGOVORITE