Službenik Vlade uzimao novac za zaposlenje

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH predložilo je nadležnom sudu u Brčkom određivanje pritvora vladinom službeniku Senadu Aliću (48), uhapšenom prije dva dana zbog sumnje da je primio novac radi trgovine uticajem u zapošljavanju.

Bosna i Hercegovina 25.03.2021 | 16:29
Službenik Vlade uzimao novac za zaposlenje

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom predložen je usljed opasnosti da bi uticajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak.

Pod nadzorom brčanskog Tužilaštva, u sklopu provođenja posebnih istražnih radnji, Policija Brčko distrikta BiH uhapsila je Alića, službenika Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge nakon što je, uz obećanje zaposlenja, od jednog građanina uzeo novac, saopštilo je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH.

Sumnja se da je Alić nekoliko dana ranije S.  A. angažovanom u istom odjeljenju po ugovoru, ukazao na javni konkurs na kojem bi mu za novac mogao osigurati da bude izabran zatraživši od njega da se izjasni koliku sumu novca je za to spreman isplatiti.

Zaposleni u službi za boračko-invalidsku zaštitu uhapšen je pošto mu je S. A. po njegovim uputama u auto ostavio kovertu s traženim iznosom novca, koji je po osumnjičenom trebalo predati komisiji za zapošljavanje radi dokazivanja "ozbiljnosti" kandidata.

Nakon kriminalističke obrade u policiji, on je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sproveden u prostorije Tužilaštva Distrikta, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanja dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, te zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, Tužilaštvo je predložilo sudu da odredi pritvor osumnjičenom.

(Faktor)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ivan

25.03.2021 15:56

Ma nije moguće, ja sam mislio da samo rodbinu zapošljavaju.

ODGOVORITE
Name

Pa BOGDANIC

25.03.2021 15:58

Je u TESLICU ZAPOSLIO NAJMANJE 5000 KM PO GLAVI ×18 = 90000 PA VI SAD IDITE U SNSD

ODGOVORITE
Name

Boki

25.03.2021 16:16

Sve pohvale za Brčko.

ODGOVORITE
Name

He He

25.03.2021 17:15

Tu kap vode su izvukli iz mora. Ovaj se očigledno nekome zamjerio. U Brčkom, da bi čistio ulice, ne možeš dobiti posao ako nemaš vezu ili da podplatiš nekoga, a o stranačkom zapošljavanju da ne pričamo.

Name

drekavac

25.03.2021 16:22

Hm, a provjeri li iko komisiju koja je ucestvovala u zaposljavanju ? Ne vjerujem bas da oni nisu primirisali tim parama , a ako stvarno nisu, onda su oni otkucali ovog nesretnika zato sto se nisu ugradili .

ODGOVORITE
Name

Gremlin

25.03.2021 16:49

1 od 151...

ODGOVORITE