Semberija i večeras pamti svoju i istoriju srpskog naroda!

"Večeras se sjećamo dana kad je 1999. godine počela agresija NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju koja je označila konačni sumrak prava i pravde ne samo na prostoru bivše zajedničke države, nego i mnogo šire", saopštio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Republika Srpska 24.03.2021 | 20:45
Semberija i večeras pamti svoju i istoriju srpskog naroda!

"Svi pamtimo sedamdeset i osam dana strepnje i bola zbog poginulih članova porodica, prijatelja, komšija, kolega, uništenih mostova, fabrika, škola, crkava i svega što život znači. U tim danima pokazali smo da je otpor moguć, ma kako neprijatelj bio moćan i veliki", kaže se u saopštenju gradonačelnika povodom godišnjice agresije NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Petrović isitiče da su gubici bili ogromni, a posljedice agresije se još uvijek osjećaju, kao što je to, uostalom, i u Republici Srpskoj - ne samo u bolu koji traje sve ove godine, već i zbog posljedica materijalnog razaranja i trovanja prirode kojem smo bili izloženi prilikom vazdušnih udara.

"Ne zaboravimo da srpski narod nije jednom vaskrsao, čak i onda kada je izgledalo da je to nemoguće. Srbija i Crna Gora svaki dan pokazuju da se može uzdići iz ruševina koje je najjači vojni savez ostavio iza sebe, a sigurni smo i da će naši gradovi, sela, polja, manastiri i crkve na Kosovu i Metohiji ponovo biti bezbjedni za život svih ljudi koji žive u ovoj pokrajini, bez vještačkih administrativnih linija prema centralnoj Srbiji", stoji u saopštenju.

"Semberija i večeras pamti svoju i istoriju srpskog naroda i tako će biti dovijeka, jer ko zaboravi svoje žrtve, nije vrijedan svoje budućnosti", zaključuje se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar