Hoće li doći do smjene Predraga Damjanovića?!

Zaključci Republičkog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske u kojima traže smjenu direktora Republičkog pedagoškog zavoda Srpske Predraga Damjanovića zbog njegove izjave o radu prosvetnih radnika i platama u obrazovanju, predati su ministru prosvjete Nataliji Trivić.

Republika Srpska 22.03.2021 | 16:19
Hoće li doći do smjene Predraga Damjanovića?!

Ona nije komentarisala Damjanovićevu izjavu i poručuje da će odluku donijeti Vlada Republike Srpske, nakon sagledavanja svih činjenica o ovom slučaju.

Da li će Predrag Damjanović zbog izjave u kojoj je indirektno optužio prosvjetne radnike da su nezahvalni jer se bune zbog onlajn nastave, a istovremeno primaju pune plate, ostati direktor Republičkog pedagoškog zavoda sada zavisi od Ministarstva prosvjete i Vlade Republike Srpske.

Iako se o spornoj izjavi govori već danima, iz ministarstva bez konkretnog odgovora šta će biti preduzeto.

„Komentarisati prepise u novinama u tom smislu, zaista ne bih na taj način, dok nema zvaničnih procedura i zahtjeva bilo bi zaista neozbiljno. Stav Ministarstva i mene i lično kao ministra jeste da prosvjetni radnici igraju veliku ulogu, posebno sada u doba pandemije korona virusa i gdje se susreću sa različitim izazovima, ali ono što je činjenica jeste da obrazovni sistem teče“, kaže ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Osim zahvalnosti na požrtvovanosti, od resornog ministarstva prosvjetni radnici u ovom trenutku nisu dobili ništa više. Pa čak ni komentar na otvoreno pismo kojim su se obratili javnosti, a u kome su iznijeli svoju ogorčenost izjavom direktora Pedagoškog zavoda. Zbog toga oni, baš kao i Sindikat ostaju pri stavu, Damjanović treba da bude smijenjen.

„Ništa nije ishitreno, ništa nije unaprijed pripremljeno. Desetak dana smo slušali i osluškivali stavove baze i ono što je nesporna činjenica, to je da su prosvjetni radnici jako ljuti, ogorčeni i bijesni na ovu izjavu. Što se tiče zaključaka, oni ostaju.“, poručuje predsjednik Republičkog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić.

Podsjećamo, nakon što se pojavila informacija da pojedini učitelji iz regije Mrkonjić Grad odbijaju da pred kamerama drže nastavu za osnovce, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da ne razumije zašto se prosvjetni radnici bune zbog nastave, a pri tome ne postavljaju pitanje kako su i pored epidemije primali plate od marta prošle godine.

Damjanović rekao je da ne osjeća nikakvu krivicu u ovom slučaju i da je njegova izjava data jednom dnevnom listu potpuno izvučena iz konteksta, jer nikada nije rekao da prosvjetni radnici nisu zaslužili svoje plate.

BN TV

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Gerila radio

22.03.2021 15:28

Sve je čovjek u pravu,uživaju a djeca na Pisa testiranju među najgorima u Evropi!

ODGOVORITE
Name

Profesor

22.03.2021 18:05

Sram da Vas bude, neznalice jedna! Pa da znate bilo šta o Pisa testiranju, znali biste da to nema veze sa nastavnim kadrom, nego sa nastavnim planom i programom. Nadam se da Vi vašu platu zaradite.

Name

Najuriti odmah

22.03.2021 19:25

Smijeniti dembelana i poslati u školu da radi...odnosno da leži kako bi on rekao...stoka krupnog zuba

Name

Prisvjetni radnik

22.03.2021 19:35

E kad bi znanje zavisilo samo od profesora, a ne i od rada učenika, lako bismo za testove. Da vas uvedemo u učionicu pa da i vi malo uživate, pošto ste sigurno kvalifikovani za rad u nastavi čim dajete tako kategoricne komentare?

Name

branilac

23.03.2021 14:38

Kad se roditelji i političari ne bi miješali prosvjetarima u posao, možda bismo i napredovali. Damjanović je obična politička figura... glup i nepismen.

Name

Prvačić

22.03.2021 15:35

Meni ni iz džepa ni u džep.

ODGOVORITE
Name

Gojko

22.03.2021 17:21

Dosta je i uzivao.

Name

LAKTAŠI

22.03.2021 15:54

OVAJ KRAMP OD TZV. DIIREKTORA JE TREBAO KAO I MNOGI KADROVI IZ SEKTE SNSD MORAO BITI NA SMETLJIŠTU ISTORIJE. SVAKO SE PRIHVATA POSLOVA KOJE NITI BLIZU NE MOŽE DA ODGOVORI. USRANU MOTKU I VOZZZZZ.

ODGOVORITE
Name

Bigi

22.03.2021 16:00

Samo otjerati neznalicu.Da samo znate kakav je to los muljator.Fujjj

ODGOVORITE
Name

Nastavnik

22.03.2021 16:06

Na svakom sastanku sa nastavnicima ovaj nazovi nastavnik dijeli packe nastavnicima i čini da se osjećaju bezvrijednim. Pa pretprošle godine mu je palo na pamet da savjetnici na stručnom usavršavanju drže lekcije nastavnicama kako trebaju rađati više djece. To mediji nisu ispratili. To je bolesno! Pitajte ljude kako su se osjećali nakon toga. Sam RPZ je doveo do nivoa da samo ometa nastavne procese svojim glupavim pravilima koja niti su plod modernih tokova u pedagogiji niti su željeli slušati iskustva sa terena. Damjanovića udaljiti iz prosvjete!

ODGOVORITE
Name

Фрида Кало

22.03.2021 22:55

Поштовани колега, Говорите истину. Дотични је знао на савјетовањима рећи како педагози ништа не раде,само лакирају нокте по цијели дан. И Дамјановић је живио од просвјетне плате,али је заборавио. Срамота!

Name

Kap u moru

22.03.2021 16:19

Sram ga bilo. Botina stranačka. Jako davno bio u razredu.

ODGOVORITE
Name

Re

22.03.2021 16:33

Vala bas je muljator i uz to velika neznalica.

ODGOVORITE
Name

Borac

22.03.2021 17:04

Treba pod hitno smijeniti i Trivicku jer nije dorasla funkciji koju obavlja (ona dobro zna na koji način je dosla na tu poziciju), pa neka idu u paketu oboje da se spasi ono sto je ostalo od skolstva!

ODGOVORITE
Name

prevara

22.03.2021 20:31

kako je dosla

Name

Neka

22.03.2021 17:05

Ovaj čovjek je toliko nadmen i prepun sebe, a ne zna gdje je šupalj. Sjećam ga se iz vremena kad je zalegao u stolicu direktora Ekonomske škole u BL, bila sam maturantkinja. Jedne prilike je došao u učionicu mog razreda i počeo da lupa razrednom katedrom o pod pred nas 44, na malom odmoru, jer mu je smetao razmještaj klupa. Kad se sjetim kako je vrištao. Bilo je to u jesen 2009, u razredu IV/7. Onda sam vidjela kakav je to čovjek, a i kasnije smo se susretali poslovno. Nikakva ličnost za dogovor i saradnju. Sve najgore imam reći o ovom čovjeku.

ODGOVORITE
Name

Фрида Кало

22.03.2021 23:04

Истина! Мени је предавао физику у ОШ "Борисав Станковић". Сви ученици су га се бојали.Никада нећу заборавити када на контролном изненада јако,без разлога,удари руком од сто,од чега се сви ученици препадну. Ученике Д. Ајзембарта,Б.Симетића је гађао кредом. Пише на табли,а затим се брзо окрене и гађа кредом. То никада нећу заборавити!

Name

SEKTA

22.03.2021 18:00

Naravno smijeniti ga ... gdje se to smije pomenuti smanjenje plata samo kod nas ne ...

ODGOVORITE
Name

dr

22.03.2021 18:03

Svi ovi šefovi sindikata ko krmci debeli. Užas.

ODGOVORITE
Name

NN

22.03.2021 18:29

Ide li i sekretarica....

ODGOVORITE
Name

Mirkan

22.03.2021 18:39

Kada Natalija može biti ministar,zna samo ,,mikrofon" da drži,što i ovaj čovjek koji je cijeli radni vijek u prosvjeti ne bi mogao biti direktor RPZ?

ODGOVORITE
Name

Zoran

22.03.2021 19:30

Smjena! Smjena! Dosta je stranačke podobnosti i postavljanja nepismenih neznalica. Ubuduće reference svih na uvid javnosti pa da znamo da li je to najbolji medju najboljima. Ovaj je toliko unazadio prosvjetu da dobro da išta znamo i mi i djeca...sramotno, čovjek ne zna čitati a direktor RPZ-a. Auuu, mene sramota! A nije ni ministrica ništa boljih kvaliteta, osim (ruku na srce) što ima lijepu dikciju. Znanje o prosvjeti 0.

ODGOVORITE
Name

SRKI

22.03.2021 20:11

Vidi ovoga Lopova i vepra .gori je od Titove Komunisticke partije,

ODGOVORITE
Name

Фрида Кало

22.03.2021 23:11

Мени је дотични у основној школи предавао физику- ОШ "Борисав Станковић". Сви уче ици су га се бојали. Ученике Д.Ајзембарта и Б.Симетића је гађао кредом. Пише на табли,окрене се и погоди их кредом. На часу,за вријеме контролног рада- хода по учионици,строги мир и онда јако удари руком о сто. Сви ученици,од тако изненадног и јаког звука,се тргну. Никада то нећу заборавити,био је много лош педагог.,

ODGOVORITE
Name

?

23.03.2021 15:25

Наравно треба смјенити и њега и многе у РПЗ- у. Ништа не раде, све што шаљу школама је препуно правописних грешака, касне са свим дописима, годишње програме шаљу пошто је већ почела школска година, а наставници на вријеме урадили програме, нормално ученицима су доступни уџбеници који не прате програм.И " господин" Дамјановић све то лијепо потпише, прије него што прочита на шта ставља потпис

ODGOVORITE
Name

Smjena

24.03.2021 21:26

Pod hitno se pozabaviti ovim covjekom....puno je razloga koji idu u prilog njegovoj smjeni!

ODGOVORITE
Name

Gospodin?!

25.03.2021 21:50

Bahat, silan, bez postovanja , empatije i strucnosti!

ODGOVORITE