Trebinje: Škole u ponedjeljak prelaze na onlajn nastavu

Osnovne i srednje škole u Trebinju od ponedjeljka će preći na izvođenje nastave na daljinu, zaključak je Štaba za vanredne situacije grada Trebinja.

Republika Srpska 19.03.2021 | 13:51
Trebinje: Škole u ponedjeljak prelaze na onlajn nastavu

Onlajn nastava trajaće sedam dana.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je nakon sjednice gradskog Štaba da je ovakva odluka donesena po preporuci epidemiologa.

Ćurić je rekao da je vlasnicima ugostiteljskih objekata u Trebinju ukazano da treba da poštuju preporučene epidemiološke mjere, te da će u suprotnom gradski Štab za vanredne situacije biti primoran da te objekte zatvori.

- U slučaju da danas u toku dana uočimo da se ne poštuju epidemiološke mjere, krenućemo u skraćenje radnog vremena. Preporuka epidemiologa je da se radno vrijeme ograniči do 20.00 časova - rekao je Ćurić.

On je istakao da epidemiološka situacija u gradu nije dobra, a od 50 hospitalizovanih u trebinjskoj Bolnici 37 ima tešku kliničku sliku.

Direktor Gimnazije u Trebinju Mišo Pešić rekao je da je u trebinjskim školama oko 100 učenika u izolaciji, a 19 je zaraženo, te da će prelazak na onlajn nastavu u narednih sedam dana doprinijeti da se lakše prevaziđe trenutna epidemiološka situacija u gradu.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kanibali Semberija

19.03.2021 14:13

ЦИК Радно стабло за натјецање странака. Укидање категорија опозиција, као и политичких кампања. Законске обавезе небављења политиком за нерадне странке. (МОПЕД)

ODGOVORITE
Name

Poleteli novinar.

19.03.2021 14:28

Vrsimo usluge deratizacije, kao i ukidanja politickih kampanja. Uf.

ODGOVORITE