Sindikat traži novi granski kolektivni ugovor

Sindikat građevinaca i radnika stambeno-komunalne djelatnosti traži da hitno bude potpisan granski kolektivni ugovor koji za ove radnike ističe 20. marta.

Republika Srpska 18.03.2021 | 17:59
Sindikat traži novi granski kolektivni ugovor

Sindikat upozorava da za dva dana radnici komunalnih djelatnosti u Republici Srpskoj ostaju bez granskog kolektivnog ugovora a da niko ne pokazuje interes da se ugovor produži ili napravi novi.

Komunalni radnici u Srpskoj iznjeli su ogroman teret u vrijeme pandemije i svakako zaslužuju bolji status kažu u Sindikatu. Trenutna prosječna plata u ovoj grani je 780 maraka što je nedovoljno.

U Sindikatu kažu da za sada nema odgovora od Udruženja poslodavaca kada je kolektivni ugovor u pitanju. U Uniji udruženja poslodavaca kažu da neće biti nikakvih problema a da je sve malo usporeno zbog situacije sa koronom.

Granski kolektivni ugovor komunalnim radnicima ističe 20. Marta. U Sindikatu insistiraju da bude produžen ili napravljen novi što prije.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mediaaktivitet.

18.03.2021 17:07

Kina. Prvo izvoze silicijum za ameriku, uce se raditi i rade. Brzo uce i postaju svjetska slila. A mi i Njemacka i nase Srpsko iskustvo u svijetu i kod kuce, na ognjistu. Koliko brzo mi ucimo. Da li je brzina ucenja i mediaaktivitet nesto sto je suprotno i jedno drugo gusi. Rusi su hladni, ali i to je nacin. Amerika nema benefita sem i njen fazon je mediaaktivitet, pa i kriminal u tudjim zemljama, zato polako, ali sigurno propada. Romski nacin zivota, pa nikad nisu sebi ni napravili nikakvu organizaciju.

ODGOVORITE
Name

Ranka Mišić

18.03.2021 17:11

Dok je Ranka Mišić na čelu sindikata nema od boljih uslova išta

ODGOVORITE
Name

Lopovi.

18.03.2021 18:14

Lopovi, lopovi.

Name

Neće biti ništa

18.03.2021 17:28

Neće biti ništa dok narod ne izađe na ulice. Nigdje se bolji uslovi ne stiču šupljom pričom nego pritiskom i borbom za svoja prava

ODGOVORITE
Name

LESKOVAC

18.03.2021 18:39

VECINA U OVIM PREDUZECIMA RADI PO UGOVORU,A ONDA DIDJE NEKA BUDALA IRASKINE UGOVORE I POSALJU RADNIKE KUCI.SAMO US.....NA MOTKA OVO MOZE DOVESTI U RED.

Name

Nece biti nista

19.03.2021 08:08

Slazem se u potpunosti s vasim komentarom. Samo ulica moze rijesiti probleme radnika, drugu mogucnos, nazalost, nemamo. Ovdje se kroz istoriju nagradjuje nerad, dok su pravi radnici podcijenjeni i ponizeni na najgori nacin. Kada bi se svi postavili u ulogu tih obezvrijedjenih i reagovali na pravi nacin, i oni bi imali zivot dostojan covjeka. Pa, ucinimo to, vec jednom.

Name

Pitanje

18.03.2021 17:43

Otkud Sindikat, zar to ovdje postoji?

ODGOVORITE
Name

Roki

18.03.2021 21:50

Konačno da neko počne i za komunalnu djelatnost da traži prava. Dobro je ova žena rekla. Radnici u komunalnim djelatnostima su u doba pandemije bili izloženi riziku, izuzimajući medicinare, možda i najviše. Tu hitno treba da se povećaju koeficijenti i cijena rada. Barem da onaj radnik na kamionu koji kupi smeće ima 800 - 900 KM plate.

ODGOVORITE