Nezaposleni 41-godišnjak tužio roditelje jer želi da ga doživotno izdržavaju!

U Velikoj Britaniji, 41-godišnji nezaposleni diplomac Oksforda je izveo roditelje na sud u bizarnom pokušaju da ih natera da ga finansijski podržavaju tokom života odnosano izdržavaju doživotno!

Zanimljivosti 17.03.2021 | 15:56
Nezaposleni 41-godišnjak tužio roditelje jer želi da ga doživotno izdržavaju!

Iako je školovani pravnik i ima diplomu sa prestižnog univerziteta Oksford, Faiz Sidiku (41) tvrdi da je potpuno zavisan od majke i oca iz Dubaija.


U sudskim spisima do kojih je došla štampa, Siddikui sebe opisuje kao ranjivo odraslo dete zbog zdravstvenih problema i insistira na tome da bi odvajanje njegovih bogatih roditelja predstavljalo kršenje njegovih ljudskih prava.

Faiz ne radi od 2011. godine, živi u stanu od 1,4 miliona dolara koji je u vlasništvu majke Rakšande (69) i oca Dževda (71) u blizini Hide Parka u centralnom Londonu. Roditelji su mu takođe plaćali sve račune i davali mu nadoknadu od 550 dolara nedeljno, ali sve ovo žele da mu oduzmu nakon ozbiljne svađe koju su imali.

"Ovi roditelji koji pate imaju svoj pogled na ono što je pogodno za njihovog teškog, zahtevnog i upornog sina" rekao je roditeljski advokat Džastin Varšav KC za britanski tabloid The Sun.

Ovo nije prvi put da se Faiz našao u medijima, Još 2018. godine bio je u vestima zbog tužbe protiv Univerziteta Oksford, tvrdeći da ta institucija nije obezbedila adekvatnu nastavu, što ga je sprečilo da stekne prvoklasnu diplomu i uticalo na njegovu advokatsku karijeru. Gubitak je procenio na 1,4 miliona dolara, ali je njegov zahtev sudija odbacio.

Gospodin Sidiku, koji je do 2011. radio u nekoliko advokatskih kancelarija, pokrenuo je prošle godine postupak protiv svojih roditelja tražeći izdržavanje, ali ga je sudija porodičnog suda odbio.

Sada je prosleđen Apelacionom sudu i smatra se značajnim slučajem koji bi mogao uticati na prava svakog roditelja iz Velike Britanije. Zanimljivo je da Faiz Sidiku nije prva osoba koja je tužila roditelje zbog finansijskog održavanja. S druge strane, takođe smo imali da roditelji tuže svoju odraslu decu zbog odbijanja da se isele iz porodične kuće.

 

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Me

17.03.2021 15:28

Koja je ovo budala... ???

ODGOVORITE
Name

He he

17.03.2021 15:31

Kakvi su to roditelji kad se ne mogu brinuti za njega bar 60 godina

ODGOVORITE