Epidemiološka situaciju u gradu nije povoljna

Epidemiološka situacija na području grada Bijeljina, u vezi sa virusom korona, i dalje je nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja, zbog čega sve protivepidemijske mjere ostaju na snazi – ocijenjeno je na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.  

Republika Srpska 12.03.2021 | 14:38
Epidemiološka situaciju u gradu nije povoljna

Povećava se broj pozitivnih slučajeva, kao i hospitalizovanih u kovid-bolnici , gdje ih je trenutno 58.  Štab je odbio prijedlog da se propisane mjere pooštre, uz obrazloženje komandanta, gradonačelnika Ljubiše Petrovića, da će se epidemiološka situacija pomno pratiti i, u skladu s tim, preduzimati odgovarajući koraci.

Кomandant Štaba saopštio je da je u telefonskom razgovoru sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem usaglašen stav da se propisane mjere moraju više poštovati, te da će ukoliko bude potrebe, one biti i restriktivnije.

Petrović je izrazio očekivanje da će na zajedničkom sastanku lokalnih komandanata štabova sa premijerom biti iskoraka u pogledu jednakog tretmana svih opština i gradova, da bi se obezbijedila efikasnija borba pritiv virusa korona.

On  je istakao da se vakcinacija stanovništva nastavlja, a da jedan od zaključaka na sjednici jeste da se na listi prioriteta za vakcinaciju nađu i zaposleni u javnoj upravi, zbog učestalijeg kontakta sa građanima prilikom pružanja usluga, da bi se očuvao nesmetan rad Gradske uprave.

Gradonačelnik Petrović najavio je da će narednih dana  biti pojačan rad kontrolnih organa u ugostiteljskim objektima i još jednom apelovao da se  sugrađani odgovorno ponašaju i poštuju sve protivepidemijske mjere. 

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realno

12.03.2021 19:17

Treba provjeriti koliko ima lažnih pacijenata što se vode u bolnici. Moju komšinicu su vodili da je 20 dana ležala u kovid bolnici. Žena nije uopšte bila bolesna i svaki dan je išla na posao. Velika je lova u igri i velike su mućke u pitanju.

ODGOVORITE