Kriminalna grupa Belivuka povezana i sa kulturom

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da je istražnim organima predala dokumenta koja ukazuju na povezanost osumnjičenih za pripadnost kriminalnoj grupi Veljka Belivuka sa državnim funkcionerima, a vezano za oblast kulture.

Srbija 11.03.2021 | 14:27
Kriminalna grupa Belivuka povezana i sa kulturom

Ministarka Gojković je kazala da je predala dva predmeta koji se odnose na vezu resornog Ministarstva sa inkriminisanim licima i najavila da će predati i treći dokument koji je u vezi sa teškom krađom u jednom beogradskom muzeju.

"Ne znam da li treći predmet ima veze sa tom grupom, ali vidim da se pojavljuju određene navijačke grupe za taj muzej i treba istražiti. Ono što sam našla nije potpuno, ali je očigledno povezano sa više strana i sa više nivoa vlasti", rekla je Gojković za televizuju K1.

Naglasila je da je reč o "čistom kriminalu", ali da ne može da govori o detaljima tih predmeta zbog toka istrage.

"Javnost će biti šokirana koliko je to daleko otišlo, a onda neko postavlja pitanje da li je imalo veze sa MUP-om. Pa ako je imalo veze u kulturi, onda je sigurno imalo i sa MUP-om", rekla je Gojkovićeva.

Izrazila je uverenje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić oceniti momenat u skladu sa tokom istrage, koju sprovode policija, Tužilaštvo, BIA i druge informativne agencije i da će izneti sva svoja saznanja o umešanosti državnih funkcionera u kriminalne afere.

"Predsedniku je najteže jer je imao poverenje u određene ljude koji su radili protiv njega, njegove porodice i države. On nema šta da krije i sigurno će reći o kome se radi", rekla je ministarka Gojković.

Upitana da li zna o čemu se tačno radi, ministarka je kazala da može samo da pretpostavi i podvukla da se vlada ne meša u rad policije, Tužilaštva i bezbednosnih agencija, ali da je u poslednjie vreme svaki član vlade imao određena saznanja o sprezi delova države i mafije.

"Toga se mnogo skupilo, nemoguće je da se u Srbiji stvori mafija, a da u tome nisu učestvovali delovi države i određenih ministarstava", naglasila je Gojkovićeva.

Dodala je da veruje svom stranačkom kolegi Milošu Vučeviću da su na čelu svega dvoje ministara i da pretpostavlja na koga je mislio.

Na pitanje kakav potez očekuje od premijerke Ane Brnabić koja bi trebalo da "pravi rezove" u vladi, Gojković je kazala da će se, kada se zavši istraga i vidi ko je učestvovao u stvaranju mafije u Srbiji, sigurno razgovarati o funkcijama.

"Ako se pretpostavke Vučevića, mene i nekih drugih, i poruke predsednika Republike zaista obistine i dokaže umešanost državnog vrha, iluzorno je govoriti da će neko biti u zatvoru ili ministar bilo čega ili na bilo kom položaju u državi. Ne moraju to biti samo ministri, ubeđena sam da je to dosta duboko ušlo", navela je Gojkovićeva.

Ona je kazala da nije imala kontakte sa ministrima na koje se sumnja da su imali veze sa kriminalnim krugovima jer se, kako kaže, "ne prepliću u svojim poslovima", kao i da nikada nije bila prijatelj sa njima.

(Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Huh

11.03.2021 13:39

Ma je li moguce pored vas da neko moze ista pred tolikim represijom, silom, uhodama, to sigurno nisu budale, vec vasa ekipa eto kao aj sad nekog da izaberemo kao krivca i to je uzrok da se operemo od prljavstine nase i damo je tamo nekom, nismo mi

ODGOVORITE
Name

Petar

11.03.2021 21:14

Стварно си добро обавјештен?

Name

Duško

11.03.2021 13:40

Kako Vasković nije napisao da je Dodikova desna ruka?

ODGOVORITE
Name

Неко

11.03.2021 13:42

Овој жени све треба вјеровати, она је промјенила само 8 странака.

ODGOVORITE
Name

Milo

11.03.2021 13:56

Javnost se sokira cim vidi ovu ministarku na televiziji.

ODGOVORITE
Name

modricanin

11.03.2021 14:09

Da nije i "Ukrajinska" ikona Svetog Nikole povezana sa kulturom o kojoj Maja govori ?

ODGOVORITE
Name

Ada

11.03.2021 14:32

Gdje te nema Majo u sve si umesana.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

11.03.2021 16:00

Pa ako su Kulturni Kriminalci normalno da su povezani sa Kulturom.

ODGOVORITE
Name

Bok

11.03.2021 16:24

Ona kao i predsednik države i predsednik Skupštine, 30 godina u politici i na grbači naroda. Oni misle da su Bogom dati i da se bez njih ne može.

ODGOVORITE
Name

Nenad

11.03.2021 20:16

Bolje receno imamo Kulturne Kriminalce to ne posjeduje ni jedna drzava na svijetu.

ODGOVORITE