Sjećanje na policajce stradale na dužnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova  Republike Srpske danas je povodom 7. marta, Međunarodnog dana sjećanja na policijske službenike koji su nastradali na dužnosti, odalo počast kolegama, prisjećajući se njihove žrtve i hrabrosti.

Republika Srpska 07.03.2021 | 13:10
Sjećanje na policajce stradale na dužnosti

Tim povodom, minutom ćutanja kadeti 22. klase Osnovne policijske obuke Policijske akademije i osme klase za pripadnike SAJ-a odali su počast za u ratu stradala 782 pripadnika MUP-a Srpske i policajcima koji su nastradali vršeći svoju dužnost prilikom redovnih intervencija s ciljem zaštite građana.

Predstavnici policijskih uprava Prijedor i Zvornik položili su cvijeće na grob policijskog službenika Slađenka Tubina u Prijedoru i mjesto pogibije policajca Dragana Đurića u Zvorniku, koji su ubijeni prilikom vršenja svoje dužnosti.

Policijski službenik Slađenko Tubin ubijen je u aprilu 2019. godine prilikom smirivanja slučaja porodičnog nasilja, a policijski službenik Dragan Đurić ubijen je u aprilu 2015. godine prilikom terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku.

"Sjećanje na naše kolege koji su stradali dok su profesionalno i hrabro izvršavali svoje poslove i zadatke vječno ćemo njegovati. Nikada nećemo zaboraviti njihovu žrtvu, kao ni žrtvu onih koji su u ratu dali dali svoje živote", ističe se u saopštenju MUP-a Republike Srpske.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Penzionerka

07.03.2021 13:14

A, hoce li policajci izaci na dan ubistva najmonstruoznijeg nad nasim djetetom, nasim Davidom?!!! Naravno da, nece, plase se oni i Davidove sjene, cak i u snu!!!

ODGOVORITE
Name

Zlaja

07.03.2021 16:15

Terapiju mjenjaj pod hitno i ne ljagaj današnji dan kad su nevini ljudi stradali na radnom mjestu,stradali od ruke zla koje sije smrt u cijelom svijetu .

Name

BGD

07.03.2021 17:16

Zlaja, čim je penzionerka vjerovatno redovno pije terapiju, a tebi bi bolje bilo otići na kakav pregled da i tebi nesto propisu. Veliko postovanje za policiju koja je žrtva svog posla, a za kriminalce u policiji, pa i njihove vođe, molim Boga da ih stigne njegov sud, jer u ovaj ljudski više ne vjerujem. Ovo ti iskreno pisem, bez bilo kakve namjere da te uvrijedim.