Odgođeno ročište Elezu, procurio video tokom izručenja

Duško Tomić, advokat Darka Eleza, rekao je Srni da je ročište o izjašnjenju o krivici njegovog klijenta, koje je bilo zakazano za jutros, odgođeno i da ni on nije obaviješten kada bi moglo da bude održano.

Republika Srpska 04.03.2021 | 09:14
Odgođeno ročište Elezu, procurio video tokom izručenja

Tomić je rekao da mu je tužilac Tužilaštva BiH u ovom predmetu Dubravko Čampara rekao da nije čak napisao ni prijedlog i obrazloženje za određivanje pritvora.

On je istakao da ima informacije da će Tužilaštvo BiH Elezu suditi u predmetu “Lutka”, ali da to prema bilateralnom sporazumu BiH i Srbije od 2015. godine nije moguće.

– Ukoliko budu tražili da mu se sudi u BiH za predmet „Lutka“, od međunarodnih instanci ću tražiti da se vrati u Srbiju – rekao je Čampara.

Tomić je demantovao informacije medija da je Elezu juče pozlilo na aerodromu u Beogradu.

Darko Elez, kojeg je Srbija izručila BiH, danas je trebalo da se pojavi pred Sudom BiH u 9 časova

Elez je sinoć izručen BiH iz Srbije, gdje je uhapšen u decembru prošle godine.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić podsjetila je da je protiv Eleza podignuta optužnica i da je riječ o predmetu koji se odnosi na organizovani kriminal, te da spada u veoma značajnu regionalnu saradnja sa Srbijom.

BiH je tražila izručenje Eleza radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred ovdašnjim sudom zbog krivičnog djela organizovanog kriminala.

Tužilaštvo BiH je nakon hapšenja Eleza u Beogradu tražilo njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao “Lutka”, kao i radi istrage koju zajedno sprovodi sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i sa partnerskim institucijama regiona.

Ta istraga odnosi se na teška krivična djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena metodama mafijaških likvidacija 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih djela na štetu oštećenih lica sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Osumnjičeni Darko Elez juče je u popodnevnim satima izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

(Srna/Faktor)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

DOKTOR NAUKA

04.03.2021 08:24

KAO DA JE DOKTORIRAO NA PRINSTONU. LUDAČKA DRŽAVA. FUJ.

ODGOVORITE
Name

Re

04.03.2021 09:11

Dozivotna robija i kraj a ne davanje medijskog prostora kriminalcima i ubicama svaki dan!

Name

Milos

04.03.2021 12:07

A cemu ovoliki trosak drzave da isporuce ovakav olos? Helikopteri, avion, boga pitaj koliko vozila,.... Sto ga niste svezali i ubacili u kavez i u kombi i gas, sta je problem, kao neko bih ga oslobodio usput, ccccccc

Name

Pa kaže

04.03.2021 08:25

On je istakao da ima informacije da će Tužilaštvo BiH Elezu suditi u predmetu “Lutka”, ali da to prema bilateralnom sporazumu BiH i Srbije od 2015. godine nije moguće. – Ukoliko budu tražili da mu se sudi u BiH za predmet „Lutka“, od međunarodnih instanci ću tražiti da se vrati u Srbiju – rekao je Čampara...... Što znači da je sve tolika lakrdija da nema kraja, kao da to juče nisu znali.

ODGOVORITE
Name

Gojko

04.03.2021 15:16

Sve su oni znali samo neznaju kako daga oslobode jer dicese prasina malo oko toga ovako izmisljaju kako damu daju sansu da pobjegne..olos vlada ovom drzavom ,,jadnismo mi sa ovakim sudstvom,zlo.

Name

Demokratija

04.03.2021 08:28

Ovo je opet neka politicka igra i svodjenje neki racuna po cijim je radi ovaj Elez.Kod nas to ide traljavo .On je bio u oravim rukama dok je bio u Srbiji acsad je dosao u ruke gdje nema pravog zakona ni ti cvrste ruke sve labavo ..kriminal vlada.

ODGOVORITE
Name

Zlaja

04.03.2021 08:51

Dok ga šefovi pripreme za sud .,, instrukcije dok mu daju.

ODGOVORITE
Name

Re

04.03.2021 09:10

Dokmu se obeca da suti za koga i po cijem nalogu je radi pa zatoce dobiti manju kaznu..e jado moja od drzave.

Name

Svetac

04.03.2021 09:11

Sramota pa ni kriminalca najveceg nemozemo da osudimo a da i tu nema kriminala i zastite .

Name

Trtmrt

04.03.2021 09:10

Kao da je u najmanju ruku drzavni neprijatelj broj 1

ODGOVORITE