Nove mjere u Crnoj Gori: Zaključava se nekoliko gradova

Komisija za zaštitu stanovništva od kovid-19, a na prijedlog Instituta za javno zdravlje, usvojila je danas nove mjere, prema kojima će biti zaključano više gradova u Crnoj Gori, među kojima su i Podgorica, Cetinje i Herceg Novi.

Region 28.02.2021 | 23:49
Nove mjere u Crnoj Gori: Zaključava se nekoliko gradova

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva zdravlja, mjere stupaju na snagu od utorka, 2. marta, a pored mjera koje nastavljaju da važe u opštinama Budva i Tivat, zabranjuje se izlazak građanima i sa teritorije opština Podgorica, Cetinje, Ulcinj, Herceg Novi, Nikšić i Plužine, prenose Vijesti.

Ovim mjerama izuzeti su oni građani koji gradove napuštaju zbog obavljanja redovnih radnih zadataka, a na osnovu potvrde poslodavca, odlaze na liječenje uz medicinsku dokumentaciju ili njeguju osobe koje usljed bolesti, stanja ili posljedica povreda ne mogu same o sebi da brinu.

Izuzeti su i studenti koji putuju od mjesta prebivališta do sjedišta ustanove visokog obrazovanja, a na osnovu potvrde te ustanove, odnosno uredno popunjenog i ovjerenog indeksa.

Zabranjen je i rad ugostiteljskih objekata u Podgorici, Cetinju i opštinama Nikšić, Herceg Novi, Kotor, Ulcinj i Plužine.

Ova mjera stupa na snagu od sutra, 1.marta, a važiće do 10. marta.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Joksim

01.03.2021 03:32

Znaci,covjek koji ide na posao ne moze siriti zarazu,a onda kad dodje kuci i hoce da ide napolje s djecom,onda siri zarazu...E pameti,al si skupa.

ODGOVORITE
Name

Ćuk

01.03.2021 08:17

Vidiš zdrav čoek uvijek nešto nauči