Najezda komaraca formirala "tornado" (VIDEO)

Snimak iz Argentine na kojem se vidi kako je gomila komaraca formirala "tornado" postao je viralan na društvenim mrežama, dok je građane uhvatila panika.

Svijet 27.02.2021 | 17:06
Najezda komaraca formirala "tornado" (VIDEO)

Na snimku se čuje šokirani mociklista koji govori: “Ovo postaje sve veće i veće, nikad nisam vidio nešto ovako slično”. Ova pijavica uzrok je najezde komaraca koji u posljednje vrijeme “terorišu” regiju Buenos Ajres u Argentini.

Huan Hose Garsia, istraživač iz Centra za parazitološke i vektorske studije (CEPAVE) rekao je lokalnim medijima da su obilne kiše uzrokovale poplave te su se napravile velike lokve stajaće vode u kojima ženke komaraca polažu jaja.

Dodao je da to često rezultira ogromnim brojem insekata koji “napadaju gradove”.

Uprkos ogromnom broju insekata, Garsia je rekao da oni ne predstavljaju pretnju ljudima, ali imaju potencijal da ometaju poljoprivredne aktivnosti.

S obzirom na to, rekao je da za sad nije potrebno preduzimati nikakve radnje za rešavanje velikog broja insekata, već bi ljudi trebalo samo da paze sljedećih 15 dana. Nakon tog vremenskog razdoblja, insekti bi trebalo da počnu da odumiru.

Uprkos njegovim savjetima, mnogi su mještani pozvali vlasti da riješe problem “letećih štetočina”, prenosi 24sata.hr.

Uprava za zoonozu opštine Pinamar odgovorila je na zahtjeve, tvrdeći da bi fumigacija bila nedjelotvorna, jer bi ubila samo mali dio populacije komaraca na tom području.

Portparol Uprave rekao je kako fumigacija sa sobom nosi rizik od unošenja otrovnih hemikalija u prehrambeni lanac te da se ona radi samo u ekstremnim slučajevima kada postoji stvarna prijetnja opštem zdravlju.

Mještani se savjetuju da koriste sredstvo protiv insekata, da osiguraju da im prozori imaju kvalitetne mreže protiv komaraca te da bazene (ili druge izvore vode) drže pokrivenima sve dok se ne koriste.

(Telegraf) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ratnik

27.02.2021 17:23

Nisam teoretičar zavere ali sve što je opisano u Otkrovenju se događa,tačno redosledom kako je napisano.

ODGOVORITE
Name

Nikola ozren

27.02.2021 20:45

Tacno tako.

Name

Hm

28.02.2021 09:35

Pa zato sto globalisti rade po bibliji i prave plandemoniju...

ODGOVORITE