Bojkot nije u najboljem interesu zdrave demokratije

Misija OEBS-a u BiH saopštila je, povodom najave probosanskog bloka u Srebrenici da će bojkotovati sutrašnje ponovljene izbore u toj opštini, da to nije u najboljem interesu zdrave demokratije.

Republika Srpska 20.02.2021 | 20:34
Bojkot nije u najboljem interesu zdrave demokratije

Iz OEBS-a su napomenuli da je glasanje osnovno demokratsko pravo koje građani mogu koristiti.

"Bojkoti izbora nisu u najboljem interesu zdrave demokratije. OEBS u BiH nastavlja da podržava napore Centralne izborne komisije /CIК/ da unaprijedi izborni sistem te pozivamo sve da poštuju njihove odluke", saopšteno je na službenom "Tviter" profilu OEBS-a.

Inicijative "Moja adresa: Srebrenica" najavila je da će sutra u Srebrenici bojkotovat ponovljene izbore zbog činjenice da je CIК, kako tvrde, donio po Bošnjake nepravednu i nepotpunu odluku o poništavanju glasova samo s redovnih biračkih mjesta.

CIК je 2. februara donio odluke o održavanju ponovljenih izbora za gradonačelnika Doboja i Skupštinu grada Doboja na 89 biračkih mjesta i načelnika opštine i Skupštinu opštine Srebrenica na 28 biračkih mjesta.

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

0001

20.02.2021 20:33

Pustite ih neka malo plaču oni su naučili tako, misle da će neko drugi da odradi posao za njih, oni neznaju šta hoće

ODGOVORITE
Name

zivbih

20.02.2021 21:19

"Bojkoti izbora nisu u najboljem interesu zdrave demokratije. OEBS u BiH nastavlja da podržava napore Centralne izborne komisije /CIК/ da unaprijedi izborni sistem te pozivamo sve da poštuju njihove odluke", saopšteno je na službenom "Tviter" profilu OEBS-a. Pa smiju bojkovati izbore,u cemu se ne postuju odluke CIK-a....

ODGOVORITE
Name

Predator

21.02.2021 03:52

Bojkot ili ne pobednik se zna i to odavno

ODGOVORITE
Name

BN

21.02.2021 16:08

Kriminal.

ODGOVORITE