Rusija registrovala treću vakcinu protiv korone

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je treću vakcinu protiv korona virusa - Kovivak, koju je proizveo Federalni istraživački centar za istraživanje i razvoj imunobioloških preparata "M.P. Čumakov".

Svijet 20.02.2021 | 13:49
Rusija registrovala treću vakcinu protiv korone

Premijer Rusije Mihail Mišustin izjavio je da će prvih 120 hiljada doza vakcine biti pušteno u promet polovinom marta, prenosi agencija RIA Novosti.

Centar Čumakov planira da sa vakcinom izađe i na međunarodno tržište.

Kovivak je vakcina na bazi celog virusa. Takvi preparati koriste ili veštački oslabljene viruse koji nisu u stanju da izazovu bolest ili već ubijene viruse, navodi agencija.

U Rusiji su već registrovane dve vakcine protiv korona virusa - vakcina Sputnjik V koju je razvio Nacionalni istraživacki centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja ruskog Ministarstva zdravlja i vakcina Epivak Državnog istraživackog centra za virusologiju i biotehnologiju Vektor.

(Blic)

 

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

Svaka cast

20.02.2021 12:59

Dobro pa postoji neko da moze da se izbori sa bioterorizmom.

ODGOVORITE
Name

Jah

20.02.2021 13:01

Rusija prednjači po broju prijavljenih vakcina a uveliko zaostaje sa vakcinisanjem svog stanovništva...E šta tu smrdi???

ODGOVORITE
Name

gorčin

20.02.2021 14:07

Ma sve i da vakcinišu vlastito stanovništvo, nije to nikakav dokaz ispravnosti. U Rusiji ljudski život apsolutno ništa ne vrijedi. Režimi i sistemi su se mijenjali ali to je uvijek bila konstanta.

Name

Jedino

20.02.2021 14:23

Moze tvoja manipulacija.

Name

Jah 2

20.02.2021 14:23

Kao što su Šveđani pretpostavili, Rusi masovno proizvode vakcine za izvoz kako bi učvrstili sviju ulogu u svijetu, znači čista politika! Narodi poput Srbije i Pakistana kupuju prekomjerno vakcine koje nikada neće iskoristi i ostatak će Rusija da koristi za raznorane pritiske u spoljnoj politici! Kod sebe vakcinacija ide slabo, misli se na Rusiju, ali izvozi se na tone!

Name

ZA JAH

20.02.2021 14:59

DA. TOLIKO JE SVE MUTNO I NELOGICNO OKO OVE ,,KORONE,, DA POSTAJE DOSADNO CITATI I SLUSATI O TOME. DOSTA VISE.

Name

Direkt

20.02.2021 15:34

Za Ruse trenutno, lakše je vakcinisati neku zemlju, koja ima stanovnika manje od Rusije, nego samu Rusiju, koja ima 150 miliona stanovnika, mada vremenom dostići će da vakcinišu sve u Rusiji, a u međuvremenu, idu na dva fronta.

Name

Direkt 2

21.02.2021 03:23

Pakistan i Indija imaju zajedni 2 milijarde ljudi! Puno vise od Rusije! 10x vise! Pa valjda kuhar prvo proba svoje jelo, prije nego posluzi gosta? Sve je ovo politika i igra moci. Dobro im doslo...

Name

Pakistan ima

21.02.2021 03:29

...193 miliona stanovnika! 40 000 000 vise od Rusije! O cemu ti trabunjas, konju jedan!? Rusiji je Covid 19 dosao ko 1 na 10 da zarade tokom sankcija i da se pokaze kao lider u regionu dalekog istoka i istocne Evrope! Ne bi me cudilo da su Rusi, zajedno sa Kinezima, stvorili virus kako bi zaradili!

Name

izraelac

20.02.2021 13:24

ratviće rusija i 5tu vakcinu al opet neće početi sa vakcinacijom svoga stanovništva... ko fol oni se foliraju da imaju vakcine a ništa se ne dešava kof njih, samo plasiraju vakcine po novinama u dnevnopolitičke svrhe da se hvale.. niđe veze

ODGOVORITE
Name

E cuj

20.02.2021 14:24

Ima li jos tvojih gluposti ili je to sve?

Name

Direkt

20.02.2021 15:36

Ako nije stigla do tebe, ne znači da je samo za izložbe. :)))

Name

E, Čuj

20.02.2021 15:38

...hajde da čujemo srpske sveznade koji znaju apsolutno sve o svakome i o svemu! Ne dije vnago, Vlahoviću!

Name

Re: izraelac

20.02.2021 16:35

Isto tako na zapadu: Biontec ,Fazer puno price nidje vakcine...Problem je sto proizvodjaci prodaju onome ko najvise ponudi - tako je npr. i EU pala na nos. Rusi naravno pokazuju da imaju i mogu i to i dokazuju izvozom svojih vakcina. Na drugoj strani neke drzave i narodi se ne usudjuju da naruce od Rusa jer cekaju "zeleno" od velikog mentora, a kako receno ni veliki mentor ih nema dovoljno jer nije spreman da plati.

Name

FEDERALAC

20.02.2021 14:51

Razvili a nisu testirali, jesul registrovali kod svjetske zdravstvene organizacije...nisu. Ko kupuje to rusko smece su samo sirotinjske zemlje.Hoce rusi brzu zaradu zato sto je vruc market I velika potraznja. Ja sam za vakcine ali samo koje su registrovane I prosle testiranje.

ODGOVORITE
Name

SZO

20.02.2021 17:49

Su imali namjeru da mnogo vise zarade na bioterorizmu, sto se tice njih niciju ne bi registrovali ako nemaju dobar reket.... To okuplja kapitalisticke sotone nezasite moci.....

Name

Ahil

21.02.2021 06:46

A sta mislis sta ti je SZO. Mislis da oni nisu kriminalci. Onda preboli koronu kao i ja pa se ne moras vakcinisati. Likek protiv ovakvih virusa je isuvise jeftin ,ali nije u interesu zapadu ,fajzeru,bilgejcu, da se lijeci narod sa obicnim ljekovima. Pametnom dosta.!!!! Previse gledate na zapad ,a ustvari nas sa balkana nigdje ne zele,bolje da se okrenete sami sebi i da prestanete sa trovanjem ,nacionolizmom.

Name

xxx

20.02.2021 16:58

stara dama postaje super sila u svemu

ODGOVORITE
Name

FEDERALAC ZA SZO

20.02.2021 21:59

Imas pravilo gdje stoji ko god pravi I zeli da ima vakcinu mora prvo da se registruje kod SZO,gdje si ti obavezan da izvrsis 4 etape testiranja, Rusi su sa svojom samo prosli 2 etape gdje su bili u zaostatku za Pfizer I Moderna vakcinom koje su zavrsile sve.Isto tako I zemlje koje uvoze iste moraju da odobre vakcine za uvoz za svoje gradjane.

Name

Pusti ti

21.02.2021 10:59

Osmisljena sotonisticko kapitalisticka pravila, Rusija zna da brine o sebi i da se bori protiv bioterorizma....

Name

PARK GORKOGA

21.02.2021 11:14

To je dobra stvr. Medjutim, ta korona je cudan virus ima sve aspekte ljudskih sfera, mnogi su umrli, ali oni koji su raspolozeni za zivost su u mnogome i preziveli, korona koristi druge bolesti i psiholosku bazu. Kao i sa ostalim lijekovima, za ljude bolje je ako mogu bez njih, ako ne moze dobro je da ima dobre prakse oko njih. Mislim da su komercijalne kompanije ipak izgubile nad nacionalnim lijekovima, iz razloga sto nemaju razmjer prakse i povjerenja sto dodatno utice na imunitet pacijenta. Komercijala je jedno, a uzitak i zivost je drugo, medicina je oduvijek bila tu da kada covjek pretera, organizam zaglibi, da ga vrata, bude mu melem i opravi ga, koliko tradicionalna, tako i klasicna. Sada da se to prilagodjava ekonomiji, to je isto da covek zivi od bolesti. Dakle, ne prvo linija kvaliteta zivljenja u pogledu zdravlja je da je covek zdrav (zadovoljan), ako je bolestan onda da postane zdrav, a ne da njeguje bolest, ako se ne moze izleciti onda da kolko tolko prezivi i ne smeta drugima, za to sluze redovne medicinske rutine poput dijaliza, a ne za razvoj medicinske industrije, a ako ne moze nikako onda covek umre. Ranije je to bilo drugacije, smrtnost je bila veca, a lijecenje u reziji samog pacijenta na neki nacin, za vrijeme tradicionalnih medicina i nacina zivota. Kasnije humani poziv za medicinsko osoblje, a sada samo statisticari gledaju svoju korist. E zato je dobro da postoje nacionalne vakcine za koronu, jer medicina nije industrija, nego iskorak kada industrija i savremeni nacini poslovanja i okruzenja ugroze coveka. Komercijalna medicina vjerovatno postoji onoliko koliko ima novaca, i najvjerovatnije ostali aspekti je ne interesuju. YBRICS, svaka cast na razdvajanju ljudskog i komercijalnog from Yugoslavia 4 (WINTER DIGITAL ACK RESOURCE PROJECT).

ODGOVORITE