Traže pravdu i pitaju: Ko štiti ubice Saleta Pantića?

Porodica i prijatelji Aleksandra Pantića, koji je ubijen u tuči navijača 15. septembra 2018. godine u Dvorovima, i danas su se okupili na Gradskom trgu u Bijeljini, ujedinjeni u borbi za pravdu i pronalaženje ubica.

Republika Srpska 15.02.2021 | 15:39
Traže pravdu i pitaju: Ko štiti ubice Saleta Pantića?

“Ko štiti ubice Saleta Pantića?”, pitanje koje je još jednom postavljeno i poruka koja je joše jednom poslata sa Gradskog trgu u Bijeljini. Predmet je još uvijek na žalbi u Vrhovnom sudu Republike Srpske u Banjaluci, kaže sestra ubijenog mladića.

“Ono što je poslednje je da smo mi prije nešto više od mjesec dana uputili dva dopisa Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini i Policijskoj upravi, u kojima smo tražili odgovore na pitanja koja se tiče dokumentacije iz istrage i onoga što je priloženo Sudu prethodno u toku glavnog pretresa.

Međutim, prošlo je više od mjesec dana a mi odgovore još uvijek nismo dobili. To što oni ignorišu naše dopise nije razlog da ne nastavljamo da postavljamo ista pitanja, jer dok ne dobijemo odgovore na njih, nećemo odustati”, poručuje sestra ubijenog mladića, Danijela Pantić.

Ona podsjeća da je 20. maja prošle godine prvostepeni sudski postupak pred Okružnom sudom u Bijeljini završen oslobađajućom presudom za dvojicu optuženih i da je od juna predmet na žalbi u Vrhovnom sudu.

“Za ubistvo su bila optužena dva momka, a pred Osnovnim sudom u Bijeljini se vode još tri odvojena postupka za osobe koje su, ili bile tu ili učestvovale, a imamo informaciju da je još jedna proširena istraga trenutno u toku za tri osobe, za učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom, kako se to djelo kvalifikuje”, kaže Danijela.

Dodaje da je ta istraga pokrenuta na osnovu dopisa koji su upućivani Tužilaštvu u njima su zatražili da se ono što je već izvedeno pred Sudom procesuira.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

pravosuđe

15.02.2021 15:16

U BiH je pravosuđe NULA. Teško onom ko ovozemaljsku pravdu traži pred našim tzv sudovima. Bijeljinsko pravosuđe NULA bodova.

ODGOVORITE
Name

Mane

15.02.2021 16:39

Ubice i sav kriminal u Bih štite političari na vlasti i to je jedina istina jer su svi povezani sa kriminalom

ODGOVORITE
Name

Maxi

15.02.2021 16:53

Velja nevolja u pokusaju.....

ODGOVORITE
Name

Čedo

15.02.2021 19:35

Bruka i sramota za Tužilaštvo. Tatine i mamine sinove ne smete da optužite? Ima Boga on će kazniti tog ganfera. G.... Ganferska.

ODGOVORITE
Name

Gunar

16.02.2021 06:54

Ma sve te "navijace" injihove grupe zabraniti i staviti pod jaku kontrolu drzave,gledam ovo danima kako vrse pritisak na sudstvo i to je ok a decko isao sa namerom da se pobije i mozda on ubije nekoga i naletio na jace i ludje....i sad kukulele msm....

ODGOVORITE