"Trudićemo se da poboljšamo položaj boračke populacije"

Nastavićemo dobru saradnju sa Gradskom boračkom organizacijom i daćemo sve od sebe da, budžetskim izdvajanjima poboljšamo položaj boračke populacije – istakao je gradonačelnik Petrović.

Republika Srpska 12.02.2021 | 17:25
"Trudićemo se da poboljšamo položaj boračke populacije"

Gradska boračka organizacija Bijeljina proslavila je Sveta tri jerarha, krsnu slavu Boračke organizacije Republike Srpske. Kum ovogodišnje slave bio je gradonačelnik LJubiša Petrović, koji je ovom prilikom poručio da je obaveza Gradske uprave da sistemski rješava probleme boračke populacije koji su u njenoj nadležnosti.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo da nastavim tradiciju kumstva Gradonačelnika Bijeljine i Gradske boračke organizacije. Svim demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca želim da još mnogo godina u zdravlju i sreći proslavljaju Sveta tri jerarha. Nastavićemo dobru saradnju sa Gradskom boračkom organizacijom i daćemo sve od sebe da, budžetskim izdvajanjima poboljšamo položaj boračke populacije – istakao je gradonačelnik Petrović.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović rekao je da postoji nezadovoljstvo među borcima i da jedan broj njih veoma teško živi, ali i da je Boračka organizacija tu da pokuša na sve načine da im pomogne.

- Najznačajnija pomoć borcima može doći od institucija Republike Srpske, kroz primanja iz budžeta Vlade poput boračkog dodatka. Naš osnovni cilj je da se izborimo da budžetska izdvajanja za boračku populaciju budu što veća i očekujemo da će Vlada naći razumijevanja za nas, jer su borci Vojske Republike Srpske to zaslužili – zaključio je Stevanović.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Radenko

12.02.2021 16:45

A kad ce to biti,kad ne bude vise nijednog zivog borca.Ne mlatite praznu slamu bolje se razidjite i ne brukajte se vise!!!

ODGOVORITE
Name

Borac

12.02.2021 17:33

Gradska boracka ne sluzi borcima,vec njima. Sta ima papak da prica za borce.

Name

Razummmm

12.02.2021 17:21

Dok oni pričaju bajke i morate praznu slamu a pri tome svoja auta parkiraju na trotoaru tako da se ne može proći nego se pješaci kreću kolovozom mi pravi borci imamo borački dodatak na dnevnom nivou od 0,05 KM. Pitam se koga oni zastupaju i predstavljaju. Neka im je na čast.

ODGOVORITE
Name

Prika

12.02.2021 18:34

Više potroše goriva dok dođu da obiđu borce. Ukinuti svima službena auta. Koliko radnika ima obezbijeđen prevoz do posla. Sve im uračunato u minimalac.

ODGOVORITE
Name

Re

12.02.2021 21:37

Svaka čast, a gdje je tu na gozbi preosvećeni general Savčić, on obilazi samo svečanosti gdje se dobro jede i pije. Valjda ga je sramota što je od Republike Srpske dobio dva stana i što pored dobre penzije iz Srbije prima i dobru platu i naknadu kao predsjednik BORS-a.

Name

Ma

12.02.2021 19:42

Kad procutam da kazu boracka populacija skoci mi tlak. Zar se nemoze jednostavno reci borcima.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

13.02.2021 09:26

Mi smo krivi jer smo dozvolili ds nas ovakva bagra zastupa.

ODGOVORITE