Halidu Muslimoviću novčana kazna od 1.100 maraka

Halid Muslimović folk pjevač osuđen je danas u banjalučkom Osnovnom sudu na novčanu kaznu od 1.100 maraka zbog nanošenja tjelesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti državljanki Australije Sonii Bašić.

Zabava 11.02.2021 | 14:02
Halidu Muslimoviću novčana kazna od 1.100 maraka

Muslimović je dužan da plati i sudske troškove od 250 maraka. Nakon presude Muslimović je kratko prokomentarisao da će se žaliti na presudu, te da ništa od navedenog nije istina.

Naime, tužilac je nakon podizanja optužnice dostavio kazneni nalog i tako tražio da Osnovni sud u Banjaluci optuženom Halidu Muslimoviću za krivično djelo tjelesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 KM, a za ugrožavanje bezbjednosti 400 KM.

Muslimović je prema optužnici krivično djelo počinio 27. jula 2018. godine u periodu od dva do tri časa ujutro, na relaciji magistralnog puta Banjaluka – Kozarac, kada je zadao više udaraca Bašićevoj s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Prijetnje

Pored udaraca, Muslimović je, prema navodima iz optužnice, a što je potvrdila i Bašićeva tokom svjedočenja, kritične noći ugrizao žrtvu, te joj uputio niz pogrdnih riječi i prijetnji.

– Je…. te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja!? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati – govorio je Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je, nakon kraće prepirke s oštećenom u svom automobilu „pežo 607“, udario Bašićevu više puta šakom u lice.

– U jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača, gde je sjedila oštećena. Zatim je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton – navodi se u optužnici.

Ugriz

No, ni tu nije bio kraj mukama nesrećne žene.

Nakon što je bacio na beton, Muslimović je podigao Bašićevu, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame.

Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo, Bašićeva je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

– Oštećena je zadobila krvne podlive na donjoj vilici, desnom ramenu, četiri krvna podliva s unutrašnje strane desne nadlaktice, dva krvna podliva desne podlaktice, krvni podliv s leđne strane grudnog koša desno i oguljotine kože unutrašnje strane lijevog lakta – precizirano je u optužnici.

Vještak

Nakon iživljavanja, Muslimović je Bašićevu ugurao u “pežo 607”, a nasilje se nastavilo sve dok nisu stigli u Banjaluku.

Nesrećna žena je zaprijetila Muslimoviću da će pozvati policiju, a optuženi je, uz psovku na račun policije, zaprijetio Bašićevoj da će je progutati mrak.

– Osnovanost optužnice i krivica osumnjičenog proizilaze iz iskaza oštećene Sonje Bašić, koji je u cjelosti potvrđen materijalnim dokazima, brojnom medicinskom dokumentacijom za oštećenu. Pored navedenog, optužnica je potvrđena nalazom i mišljenjem vještaka sudske medicine Milana Srdića, te službenim zabilješkama policije – navodi se u obrazloženju optužnice banjalučkog tužilaštva.

(Srpskainfo Foto: Nikola Morača/RasSrbija)

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Prijedor

11.02.2021 13:20

To je mala kazna za takvo zlostavljanje s povredama. Od nas neko to da uradi 5000km sigurno.

ODGOVORITE
Name

ATLANTIDA

11.02.2021 13:22

Ako je to sve istina,bolje da nije presuda bila, sa tako mizernom presudom!I još frajer hoće da se žali. Bez obzira na motive koje su pjevača navele na divljački cin da udara ženu,ne može se ničim opravdati nasilje na fizičkoj sili..bilo je i drugih načina,ali,to je balkanski kabadahija....

ODGOVORITE
Name

Ma daj

11.02.2021 13:33

Kad ga je ugrizla to je i ljubavni ugriz.Trebo je da je dobro ispendreči i sve bi bilo dobro.

ODGOVORITE
Name

Milos

11.02.2021 13:51

Pa sto ga je naljutila toliko?

ODGOVORITE
Name

koja kazna

12.02.2021 12:39

ja kad bi udario sebe morao bi vise platiti?Ne mogu razumjeti da sud ima takve tuzbe ivremena za takvo nesto?

ODGOVORITE
Name

gastarbeiter

12.02.2021 12:51

Misliti netreba kakvi su to glumci kod kuce divni brakovi .srecna djeca a poslije nastupa ko naidje sretni sto su zene daleko i sto su LUDE platili nastup. Kada ce te vi nesto nauciti kako zivi gastarbeiter sto zaradi nosi rodbini zeni i djeci aono kad se smrkneeee.

ODGOVORITE