Raste vodostaj rijeka: "Pratimo situaciju"

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović obišao je danas „Eko kamp" na obali rijeke Drine u vikend naselju Janja i razgovarao sa mještanima o naglom porastu vodostaja ove rijeke i mjerama koje treba preduzeti da bi se, u slučaju izlivanja, zaštitili ljudi i imovina u priobalnom pojasu.

Republika Srpska 09.02.2021 | 18:54
Raste vodostaj rijeka: "Pratimo situaciju"

 Sa njim su bili i predstavnici gradske Civilne zaštite, koji redovno prate kretanje vodostaja ove rijeke.

- Prema informacijama dobijenim na uzvodnim mjernim stanicama brzina porasta vodostaja je 7 centimetara po satu i očekujemo da će za pet do šest sati vodostaj porasti za oko pola metra. Nema razloga za ikakvu paniku, trenutni vodostaj je 392 centimetra a stanje redovne odbrane od poplava po pravilu počinje kada Drina dostigne visinu od 450 centimetara. Pripadnici civilne zaštite nadziru situaciju i učiniće sve da zaštite ljude i imovinu koji se nalaze u blizini obale rijeke Drine - istakao je Petrović.

Predsjednik udruženja „Eko  zeleni Drina" iz Janje i vlasnik restorana „Eko kamp" Amir Aganović, na osnovu svog petnaestogodišnjeg iskustva na ovoj rijeci, smatra da trenutno nema razloga za strah.

- Vodostaj je od jutros porastao za oko jedan metar i očekujemo da će večeras dostići svoj vrhunac sa još oko pola metra, što nije ni blizu opasno kao situacija koja nas je zadesila 2010. i 2014. godine – dodao je Aganović.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Prika

09.02.2021 19:00

Koliko je miliona potrošeno zaa nasip mogao se napravit 10 metara visok i to od armiranog betona. Lopovi pokrali.samo se mjenjaju direktori u vodama Srpske. I samo kradu. Dokle više

ODGOVORITE
Name

Re

09.02.2021 19:54

Eto ti znas koliko je potroseno kao strucnjak, botino polupismena koja je samo naucila prepisivati zamisli i neprovjerene informacije.