Grčka: Žestok sukob studenata i policije (VIDEO)

Učesnici protesta u Atini i Solunu protiv izmjena Zakona o visokom obrazovanju, koji predviđa i uvođenje univerzitetske policije, sukobili su se danas sa policijom.

Svijet 04.02.2021 | 16:11
Grčka: Žestok sukob studenata i policije (VIDEO)

Grupa demonstrana je bacila dimnu bombu na policijcke snage ispred zgrade grčkog parlamenta, na šta je policija odgovorila suzavcem, prenosi grčki list Katimerini.

Druga grupa demonstrana je bacila crvenu boju na Grčku banku u Atini.

Takozvani anarhisti u Solunu su bacali kamenje i dimne bombe na policijske jedinice koje su takođe upotrebile suzavac.

Kako navode pojedini grčki mediji, neki od učesnika na protestima su privedeni.

Pored studenata, učesnici na protestima protiv novog Zakona o visokom obrazovanju u Grčkoj su i sindikati nastavnika i roditelji.

Oni zahtjevaju da Ministarstvo ponovo razmotri odredbe zakona posebno onu o osnivanju univerzitetske policije, ali i o uvođenju minimalnih uslova za upis i rokova za završetak studija.

Kako prenose grčki mediji, protesti se nastavljaju uprkos zabrani okupljanja više od 100 ljudi zbog pandemije korone virusa u toj zemlji.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ami

04.02.2021 15:17

Vidi ih svi nose maske.Pa prvo se pobunite protiv toga,pa onda ostalo.Vezalo vas u tor...

ODGOVORITE
Name

Tadivoje

04.02.2021 18:02

Maska je uvod tj.prva stvar ka vakcini,izmjeni Dnk,porobljavanju fizicki i psihicki covjeka. Znaci sa maskom covjek je vec jednom nogom na strani mraka tj.Sotone Lucifera neki svjesno vecina nesvjesno....ali rezultat je isti.

Name

Ja

04.02.2021 15:19

Recite im nek’ se smire inače PROPAŠĆE KO GRČKA!!

ODGOVORITE
Name

Ima i drugih nacina.

04.02.2021 16:11

Ni u Banjoj Luci mnoge stvari ne funkcionisu, ali ipak sfera toga je pod kontrolom studenata, znaju vjecni kreativci kako, znali su i nasi vjeciti naucnici.

ODGOVORITE
Name

Vojnik

06.02.2021 05:57

Univerza u BL -Tu me cijene,tu kupujem!

Name

Skeptik

04.02.2021 16:15

U nas nema nereda, sve je super- med i mlijeko ...blagostanje...

ODGOVORITE
Name

Tamo

05.02.2021 21:18

...pravoslavlja više, izgleda, i nema? Niko više ne ide u crkve, crkvu baš briga... Umjesto da se narod, policija i vlast sastanu j jednoj crkvi, da ih popovi smire i pomire, da se izizvinjavaju jedni drugima, pomole, preksrte, izgrle izljube i da kao pravi pravoslavci krenu svako na svoj posao i da se radi. Pa i džaba, ako treba! Drzava, narod i vjera su u pitanju!!!

ODGOVORITE