Preminula čuvena Marija iz "Žikine Dinastije"

Glumica Rialda Kadrić, najpoznatija po ulozi Marije iz "Žikine dinastije" preminula je iznenada sinoć u 57. godini u Atini gdje je u posljednje vrijeme i živjela, potvrdio je njen prijatelj za srpske medije.

Magazin 26.01.2021 | 16:28
Preminula čuvena Marija iz "Žikine Dinastije"

Istu informaciju dobio je i jedan od producenata nastavka "Žikine dinastije" u kojoj je trebalo da igra.

Vijest o njenoj smti objavio je i njen prijatelj Dušan na Facebook, te se oprostio od nje.

"Iz naših života otišla je sinoć Rialda Šebek (1963-2021), glumica i psihoanalitičarka, draga drugarica. Rasplakao sam se posle ne znam ni ja kog vremena - sva kriza i depresija oko korone i ličnog života u doba ove društvene kuge nije mi dala povod da stupim u kontakt sa svojom tugom jer pokušavam da budem jak i preživim", počeo je on.

On se prisjetio kako su se upoznali i istakao šta mu je ostalo u sjećanju na Rialdu.

"Rialdina smrt je to učinila. Neočekivano, prebrzo. Ljudi imaju tendenciju da misle da niko blizak nikada neće otići, makar ne naglo, jer to je najteže, kada izgubimo nekog bez nagoveštaja, bez prilike da se rastanemo, bez reči. Kada je rez života tišina.

Upoznali smo se pre tri godine, na grupi koja se bavila kapitalizmom i depresijom - organizovao je to u REX-u Nebojša Milikić, bili su tu i Tanja Marković i Pavle Popović. Sećam se njenih seminara na kojima se razgovaralo o filmu i psihoanalizi. Gledali smo Larsa fon Trira "Kroz talase", kao i Pedra Almodovara, film "Koža u kojoj živim". Uvek je imala lucidne interpretacije i neverovatnu analitičku energiju.

Volela je Kejt Buš koliko i ja, oblačila se elegantno, uvek doterana, ponekad previše "buržoa" za moj ukus, ali je i u tome ona bila - ona. Upoznala me je sa Isidorom Stanišić, odlično plesnom umetnicom čije vam predstave toplo preporučujem. Učestvovala je nam mom seminaru iz filozofije psihoanalize na Filozofskom fakultetu i izložila jednu svoju studiju slučaja, sa klijentkinjom čiji je život tokom terapije učinila mnogo boljim.

Bila je i podrška tokom ove krize. Poslednji put sam je pomenuo u razgovoru sa Pavlom. Njegova majka je upoznala Rialdu u Atini, a ona joj je rekla: "Dušan puno voli Pavla". Ne može se psihoanalitičarka prevariti kada je reč o ljubavi. Sa tom ljubavlju se i rastajem od tebe, draga Rialda.”

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Željko

26.01.2021 15:51

RIP

ODGOVORITE