Umjereno oblačno i hladno vrijeme

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti umjereno do pretežno oblačno i hladno, uz slabo provijavanje snijega u višim krajevima na istoku.

Bosna i Hercegovina 26.01.2021 | 08:16
Umjereno oblačno i hladno vrijeme

Tokom dana na zapadu i jugu povremeno će biti i sunčanih perioda. Do kraja dana očekuje se djelimično razvedravanje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, pretežno sjevernih pravaca.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus dva do četiri, na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u većini krajeva preovladava pretežno oblačno vrijeme, a slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima.

Najhladnije jutros je na Bjelašnici gdje je u 7.00 časova izmjereno minus 12 stepeni Celzijusovih, na Han Pijesku je minus pet, Кalinoviku, Mrakovici i Čemernu minus četiri, a na Sokocu minus tri.

U Mrkonjić Gradu su minus dva, u Sarajevu, Drvaru, Gacku, Srebrenici i Šipovu minus jedan, u Novom Gradu, Prijedoru, Ribniku, Rudom, Tuzli i Zenici nula, u Banjaluci, Bijeljini, Višegradu, Doboju, Zvorniku, Srpcu i Foči jedan, u Bileći tri, Trebinju i Mostaru pet, a u Neumu šest stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa na području Trebinja palo je 29 litara kiše po metru kvadratnom, na Čemernu 28, u Bileći 26, u Кalinoviku 21, na Han Pijesku, u Ribniku i Gacku po 19, u Srebrenici i Višegradu po 16, na Mrakovici 15, u Rudom 13, u Mrkonjić Gradu 12, u Banjaluci 11, u Doboju i na Sokocu po 10, a u Srpcu, Novom Gradu, Šipovu, Bijeljini, Foči i Prijedoru ispod 10 litara.

Snijega jutros najviše ima na Čemernu 86 centimetara, zatim na Han Pijesku 40, na Mrakovici 30, u Кalinoviku 25, na Sokocu 22, u Mrkonjić Gradu 19, u Gacku 15, u Šipovu 14, u Srebrenici 13, u Ribniku 10, te Foči, Novom Gradu, Rudom i Banjaluci oko pet centimetara.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar